26 Aralık 2010 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote


Mantar ve beyaz etin lezzeti.


 Malzemeler:
  • 250 gr mantar
  • 1 tane tavuk fileto
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
  • Mantarları limonlu ve tuzlu suda yıkayalım.Dilimleyelim.
  • Soğanı ve sarımsağı zeytin yağında kavuralım.
  • Sivri biberi ve domatesi ekleyelim.Domates yumuşayana kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim.
  • Fileto etleri kuşbaşı doğrayıp ilave edelim.
  • Mantarları yıkayıp ekleyelim.Bir kaç dakika kavuralım.
  • Tuz,karabiber,pul biber,köri ekleyelim.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta hafif pişirelim.(suyu az gelirse ekleyebiliriz.)
  • Güveçlere paylaştıralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  • Fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.

2 yorum :

  1. Mantarin ve tavugun uyumu gercekten cok guzel. Fotografta pek istah acici! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Selmacım.
    Afiyetle.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.