10 Ekim 2011 Pazartesi

Patates Sarması (Erzurum)


Erzurum yöresinden nefis bir sarma.Bulgurlu patates sarması.Bizim favorilerimizden.Denemenizi öneririm.Daha önce yayınlamıştım ama yeni bir fotoğraf güncellemesi ile tekrar yayınlıyorum.

Malzemeler:
  • 12 adet orta boy haşlanmış ezilmiş patates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1-1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu kuru reyhan

Sarmak için:
  • Haşlanmış beyaz lahana yaprağı
Üzerine gezdirmek için:
  • Eritilmiş tere yağ

Yapılışı:
  • Haşlanmış patatesleri ezin.
  • 1 tane kuru soğanı zeytin yağında kavurduktan sonra salçayı da ilave edip iyice pişirin.
  • Patatesli karışıma ekleyin.Bulgur,tuz,reyhan ilave ettikten sonra yoğurun.
  • Köfte gibi sıkın ve lahanadan küçük bir parça koparın.
  • Hafif bir şekilde sarın.Çok sarmaya gerek yok üzerini kapatması yeterli.
  • Lahanaya sardıktan sonra tekrar elinizle hafifçe sıkın.
  • Tepsiye dizin.Fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tereyağı eritip fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine gezdirin.
  • İster yoğurt ister ayranla servis edin.





37 yorum :

  1. ben nasıl bi erzurumlu olarak bunu daha önce hiç duymadım, anama bi sorayım..

    YanıtlaSil
  2. farklı bir tarif.görüntü nefis tadıda mutlaka güzeldir ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Patatesli her şeye bayılırım bu da çok değişik bir tarif daha önce hiç tatmamıştım. Ellerine sağlık Baharcım.

    YanıtlaSil
  4. cnm ne güzel kızarmıs ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Baharcım
    görüntüsüylede iç malzemeleriylede nefgis bir yemek mutlaka denemeliyim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyor canım çok değişik bir tarif hiç duymamıştım.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. ilk defa gördüm ama harika görünüyor canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık bahar'cım çok güzel ve farklı bir tarife benziyor,hazır lahanamda köyden gelmişken denesem ne iyi olurdu:)

    YanıtlaSil
  9. baharcım bu neee??? süper gözüküyor ellerine sağlık. ben tarifi okumadan önce baklavalık yufkaya sardın sanmıştım:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  11. değişik ve bir okadar güzel bir tarfif ellerine saglık canım...

    YanıtlaSil
  12. evde lahana olsaydı hemen denerdım ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor çok begendım

    YanıtlaSil
  13. Baharcığım,çok değişik ve kolay bir tarif mutlaka deneyeceğim.
    Görünümüde çook güzel,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. ne kadar değişik bir sarma ilk kez duyuyorum ilk kez görüyorum
    denemeli kesinlikle elien sağlık çok güzel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık gerçekten harika gözüküyorlar :) olsada yesek vallahi

    YanıtlaSil
  16. patates varsa kesin lezzetlidir..çok şık görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok orjinal bir tarif. Ben resmi görünce dışındakinin lahana değil, yufka olduğunu düşünmüştüm. Ellerenize sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir yemek mutlaka denenmeli
    ellerine sağlık Bahar

    YanıtlaSil
  19. gerçekten çok farklı bir yemek olmuş, çok ta hoş görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Erzurum yemeklerini bilirim ama bunu hiç duymamıştım. Çok güzel görünüyor. Hemen yapmak lazım :) Ellerine sağlık canım. Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. her çeşit sarmayı seven biri olarak bu lezzeti merak ettim çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. tatlım ne kadar değişik ve güzel bir lezzet olmuş böyle ellerine sağlık mutlaka ama mutlaka bunu yapacağım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. offf:)
    baharcım bu he hoşş bir lezzet böylee:)
    ellerine sağlık...
    ilk defa duydum ve öyle cazip geldi ki bana...
    sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  24. Görüntüye bayıldım harika olmuş ellerine sağlık canım...


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. heyy portakall bu muhteşem olmuş :) ne güzel fotoğrflar...ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. ayyyyy çok güzel canım yaaa:))
    bayıldım ben bu sarmaya deneyeceğim kesinnn ve kesinnn:))

    YanıtlaSil
  27. Nefis bir görüntü ve lezzet ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. ne kadar ilginç bir tarif denemek lazım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Baharcığım Muhteşem duruyor bende denemeyi çok isterim sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Ellerine sağlık canım .Yöresel bu lezzeti tatmayı isterdim..Görüntüsüyle hayran bırakıyor kendine.Ben benzerini yapıyorum ama lahanaya sarılması da ayrı bir güzellik.Bir daha ki sefere böyle deneyim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. Tüm arkadaşların yorumlarına katılıyorum ellerinize sağlık Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  32. Gerçekten şahane, malzemeleri okuyunca daha da bir beğendim tarifi çünkü bende bir patates severim :) ellerine sağlık, lahana alır almaz deneyeceğim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  33. Bu nasıl güzel görünümlü bir yemek valla börek sandım. Heralde böreğin adı sarma dedim ki değilmiş :)) harika bir tarif canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  34. çok değişik bir tarif tadını çok merak ettim denemeye çalışacağım

    YanıtlaSil
  35. EE ben bunu yapmazmiyim harika bir goruntu tarifte cok uygun ellerine saglik cok deyisik benim icin ilk firsatta yapicam
    yapincada s enin siteni kaynak olarak gostericem haber veririm tesekurler..

    YanıtlaSil
  36. Bende dun yapmistim cok lezzetli oluyor bir erzurumlu olarak tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  37. Tadı süper mutlaka deneyin

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.