Erzurum yöresinden nefis bir sarma.Bulgurlu patates sarması.Bizim favorilerimizden.Denemenizi öneririm.Daha önce yayınlamıştım ama yeni bir fotoğraf güncellemesi ile tekrar yayınlıyorum.
Malzemeler:
- 12 adet orta boy haşlanmış ezilmiş patates
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1-1,5 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- 1 yemek kaşığı dolu dolu kuru reyhan
Sarmak için:
- Haşlanmış beyaz lahana yaprağı
Üzerine gezdirmek için:
- Haşlanmış patatesleri ezin.
- 1 tane kuru soğanı zeytin yağında kavurduktan sonra salçayı da ilave edip iyice pişirin.
- Patatesli karışıma ekleyin.Bulgur,tuz,reyhan ilave ettikten sonra yoğurun.
- Köfte gibi sıkın ve lahanadan küçük bir parça koparın.
- Hafif bir şekilde sarın.Çok sarmaya gerek yok üzerini kapatması yeterli.
- Lahanaya sardıktan sonra tekrar elinizle hafifçe sıkın.
- Tepsiye dizin.Fırında kızarana kadar pişirin.
- Tereyağı eritip fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine gezdirin.
- İster yoğurt ister ayranla servis edin.
ben nasıl bi erzurumlu olarak bunu daha önce hiç duymadım, anama bi sorayım..
YanıtlaSilfarklı bir tarif.görüntü nefis tadıda mutlaka güzeldir ellerine sağlık...
YanıtlaSilPatatesli her şeye bayılırım bu da çok değişik bir tarif daha önce hiç tatmamıştım. Ellerine sağlık Baharcım.
YanıtlaSilcnm ne güzel kızarmıs ellerine sağlık..
YanıtlaSilBaharcım
YanıtlaSilgörüntüsüylede iç malzemeleriylede nefgis bir yemek mutlaka denemeliyim.
Ellerine sağlık.
Süper görünüyor canım çok değişik bir tarif hiç duymamıştım.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSililk defa gördüm ama harika görünüyor canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık bahar'cım çok güzel ve farklı bir tarife benziyor,hazır lahanamda köyden gelmişken denesem ne iyi olurdu:)
YanıtlaSilbaharcım bu neee??? süper gözüküyor ellerine sağlık. ben tarifi okumadan önce baklavalık yufkaya sardın sanmıştım:) ellerine sağlık
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar..
değişik ve bir okadar güzel bir tarfif ellerine saglık canım...
YanıtlaSilevde lahana olsaydı hemen denerdım ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor çok begendım
YanıtlaSilBaharcığım,çok değişik ve kolay bir tarif mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilGörünümüde çook güzel,ellerine sağlık...
ne kadar değişik bir sarma ilk kez duyuyorum ilk kez görüyorum
YanıtlaSildenemeli kesinlikle elien sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler
ellerinize sağlık gerçekten harika gözüküyorlar :) olsada yesek vallahi
YanıtlaSilpatates varsa kesin lezzetlidir..çok şık görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilÇok orjinal bir tarif. Ben resmi görünce dışındakinin lahana değil, yufka olduğunu düşünmüştüm. Ellerenize sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilçok değişik bir yemek mutlaka denenmeli
YanıtlaSilellerine sağlık Bahar
gerçekten çok farklı bir yemek olmuş, çok ta hoş görünüyor, elinize sağlık...
YanıtlaSilErzurum yemeklerini bilirim ama bunu hiç duymamıştım. Çok güzel görünüyor. Hemen yapmak lazım :) Ellerine sağlık canım. Afiyet olsun, sevgiler.
YanıtlaSilher çeşit sarmayı seven biri olarak bu lezzeti merak ettim çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgiler...
tatlım ne kadar değişik ve güzel bir lezzet olmuş böyle ellerine sağlık mutlaka ama mutlaka bunu yapacağım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
offf:)
YanıtlaSilbaharcım bu he hoşş bir lezzet böylee:)
ellerine sağlık...
ilk defa duydum ve öyle cazip geldi ki bana...
sevgilerimle canım...
Görüntüye bayıldım harika olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
heyy portakall bu muhteşem olmuş :) ne güzel fotoğrflar...ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
ayyyyy çok güzel canım yaaa:))
YanıtlaSilbayıldım ben bu sarmaya deneyeceğim kesinnn ve kesinnn:))
Nefis bir görüntü ve lezzet ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilne kadar ilginç bir tarif denemek lazım teşekkürler.
YanıtlaSilBaharcığım Muhteşem duruyor bende denemeyi çok isterim sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım .Yöresel bu lezzeti tatmayı isterdim..Görüntüsüyle hayran bırakıyor kendine.Ben benzerini yapıyorum ama lahanaya sarılması da ayrı bir güzellik.Bir daha ki sefere böyle deneyim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Tüm arkadaşların yorumlarına katılıyorum ellerinize sağlık Çok güzel görünüyor
YanıtlaSilGerçekten şahane, malzemeleri okuyunca daha da bir beğendim tarifi çünkü bende bir patates severim :) ellerine sağlık, lahana alır almaz deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler.
Bu nasıl güzel görünümlü bir yemek valla börek sandım. Heralde böreğin adı sarma dedim ki değilmiş :)) harika bir tarif canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok değişik bir tarif tadını çok merak ettim denemeye çalışacağım
YanıtlaSilEE ben bunu yapmazmiyim harika bir goruntu tarifte cok uygun ellerine saglik cok deyisik benim icin ilk firsatta yapicam
YanıtlaSilyapincada s enin siteni kaynak olarak gostericem haber veririm tesekurler..
Bende dun yapmistim cok lezzetli oluyor bir erzurumlu olarak tavsiye ederim
YanıtlaSilTadı süper mutlaka deneyin
YanıtlaSil