Kek deyince benim aklıma soğuklar geliyor nedense,sanki yaz mevsiminde kek olmaz, havalar serinlemeye başlayınca mutlaka çayın yanında bir dilim kek olması gerekiyor,hissine kapılıyorum.Tahinli kekin ardından bu kek yapıldı ve bitti.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Yumuşacık nefis bir lezzeti var.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 125 gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı parçalı fındık ezmesi (fiskobirlik kullandım)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata (üzeri için)
Yapılışı:
- Margarin ve toz şekeri mikser ile karıştırın.
- Yumurtaları ekleyin karıştırın.
- Diğer malzemeleri de teker teker ekledikten sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
- Üzerine damla çikolata serpiştirin.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında pişmeye bırakın.
- Kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
malzemeler sahane, tadi da muhakkak!
YanıtlaSilyazin sicaklarda firin acip kek yapmiyoruz, isteyenlere 5 dakikada mikrodalga kek oneriyoruz ;)
nefis görünüyor, ellerine sağlık, iyi akşamlar diliyorum, sevgiler.
YanıtlaSilBaharcım biraz evvel fırından çıkardım nefis oldu:)paylaşımın için teşekkürler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Malzemeleri nefis.Artık kek yapma zamanı.Tadı da çok güzeldir eminim.
YanıtlaSilHarika bir görüntü, eminim tadıda nefis...
YanıtlaSilYumuşacık olduğu görüntüsünden belli zaten.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBaharcım hımm şahane
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgilerimle
Baharcım nefis görünüyor gerçekten ellerine sağlık canım öpüyorum:)
YanıtlaSilKeki en çok içine katabildiğimiz her şeyle yapılabildiği için seviyorum.Seninki de bir başka güzel olmuş.
YanıtlaSilSevgili Bahar kekin lezzeti kışın daha çok çıkıyor.:)) Çayın,kahvenin hatta bitki çayının yanında. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil