Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor ve bende kurabiye,poğaça ve ekmeklerde severek kullanıyorum.Tavsiye ederim sizlere de....
Malzemeler:
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz ceviz
- 1 yemek kaşığı çekilmiş keten tohumu
- 3,5-4 su bardağına yakın un
Yapılışı:
- Ilık süt ve ılık suyu yoğurma kabına alın.
- İçerisine yaş mayayı ekleyin ve eliniz ile eritin.
- Sıvı yağ,keten tohumu ve toz ceviz ekleyin.Tuz ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 30 dk ılık bir ortamda dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tezgah üzerinde yuvarlayın.
- Üzerine su sürün ve keten tohumu serpiştirin.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Eline sağlık arkadaşım ekmekçiklerin harika hem de sağlıkı bir poğaçaolmuş sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
YanıtlaSilen kısa zamanda denenmezmi?
Bu nefis ekmekcikler.
Sevgilerimle...
bu tarifi de aldım:))) yalnız yıllar önce televiyonda bir doktorun keten tohumu ile ilgili olarak "ailesinde meme kanseri olanların özellikle risk taşıdıkları için keten tohumundan uzak durmaları gerektiğini" söylediğini duymuştum. bu yüzden keten tohumundan hep uzak durdum, ben de tohumsuz ekmeğini yapacağım, sevgiler..
YanıtlaSilTam kahvaltılık bunlar :) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilhayatım ne kadar gzüel ekmek tariflerin varmış. Blogumda ekmek tarifleri etkinliği düzenledim tariflerini bekliyorum. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil