18 Temmuz 2012 Çarşamba

Kayısı Nektarı



Her şeyin doğalını severim,biraz zahmet çekerim ama lezzetini değişmem diyorsanız evde yapılmış komposto ve meyve sularını tercih ediyorsanız en iyisini yapıyorsunuz bence de.Bizim eve de girmez hazır meyve suları.Yaz mevsiminde taze meyveler ile bol bol komposto ve meyve suyu hazırlarım buz gibi ikram ederim hem misafirlerime hem de evdekilere.

İftar için de hazırlayabilirsiniz.Yapımı kolay aslında.

Malzemeler:

  • 1 kilo Kayısı
  • Su
  • Toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu

Yapılışı:
  • Kayısıları temiz yıkadıktan ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin limon suyu ve kabuğunu rendesini de ekleyin.
  • Kaynamaya bırakın.
  • Yumuşayan kayısıları blender dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  • Üzerine kıvamını ayarlamak için su ilavesi yapın.
  • Toz şeker ekleyin bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
  • Soğuk olarak servis edin.
  • Su miktarını ve şeker miktarını kendinize göre ayarlayın.

10 yorum :

  1. YARIN AKŞAM YAPACAĞIMA KENDİME SÖZ VERECEĞİM:)) ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Ellrinize sağlık..nasılda güzel kokar şimdi..mis gibi..tazecik..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık misss gibi kokusu taaa buralara kadar geldi sanki.....

    YanıtlaSil
  4. Baharım, bende şeftali ve kayısı yaptım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Paylaştığınız bilgileri sıklıkla takip ediyorum ve bu bilgiler çok hosuma gidiyor . Büro mobilyaları olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  6. hazır meyve sularının çoğu glikoz şurubu içerdiğinden ben de ev yapımı şurupları tercih ediyorum. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bende zahmetli de olsa yapabiliyorsam doğal olanı yapmaya çalışıyorum. Canım rengi de kıvamı da çok güzel duruyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık ben de bol bol yapım attım dolaba aynısından nefis oluyor arkadaşım.Hayırlı Ramazanlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. offff bu nasıl güzel bir renk böyle...Ellerine sağlık.Bu arada hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.