Ramazan'ın 3.gününden merhaba.Havaların sıcaklığından sebep hafif lezzetler ile devam ediyoruz.İlerleyen günlerde daha ağır tatlı mı tatlı lezzetleri paylaşacağım sizlerle.
Nohutlu Yayla Çorbası.
Malzemeler:
- 500 gr yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım su bardağı pirinç (2 su bardağı su haşlamak için)
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bolca taze nane
Yapılışı:
- Pirinci güzelce yıkayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın.
- Haşlanan pirincin üzerine haşlanmış nohutu ekleyin.
- Yoğurt,un ve yumurta sarısını derin çir kabın içerine alın ve çırpma teli ile iyice çırpın.
- Sıcak suyu ile ilave ederek çırpmaya devam edin.Hiç pütür kalmayacak.
- Tencereye yavaşça pirinçlerin üzerine sürekli karıştırarak ekleyin.
- Karıştırma işlemini kesinlikle bırakmayın aksi halede çorba kesilebilir.
- Çorba kaynayana kadar karıştırın.
- Tereyağ ve tuz ilave edin karıştırmaya devam edin.
- Zeytinyağını küçük bir tavaya alın hafif ısındıktan sonra ince kıyılmış taze naneyi ekleyin.
- Çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.
- Çorbanın kıvamını sıcak su ile ayarlayabilirsiniz.
- İçerisinde un olduğu için bu tür çorbalar bekledikçe katılaşabilir.
- Isıtma sırasında kıvamı normale geçer yada az sıcak su eklemesi ile ayarlanabilir.
çorba senin elinden çıkmışsa lezzetlidir de o sunum ne öyle maşallah içim açıldı:)
YanıtlaSilBu corba cok güzel görünüyor, ellerine saglik canim...Hayirli ramazanlar....
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhımmm bayılırım yoğurtlu çorbalara ellerine sağlık bahar'ım..
YanıtlaSilbugün bu çorbayı yaptım ve çok beğendik,lezzetli besleyici bir çorba, yapılması gereken lezzetlerden. tarif için teşekkürler ve ellerinize sağlık.
YanıtlaSilesra
Merhaba Esra hanım beğenmenize sevindim afiyetle
YanıtlaSilsevgiler