29 Temmuz 2012 Pazar

Şeftali Kompostosu



Hava sıcaklıkları gün geçtikçe artmaya devam ediyor.Sıcakların artması ile birlikte uzmanların bol miktarda sıvı alınmasına ve düzenli beslenmeye yönelik uyarıları her gün kulağımıza gelmekte.
Sıcak havalarda önlemimizi almalı düzenli beslenip bol sıvı tüketmeye özen göstermeliyiz.

Peki nasıl beslenmeli ve hangi içecekler ile hem ferahlamalı hemde sıvı ihtiyacımızı karşılamalıyız.?

Yaz aylarında ter ile atılan su artar ve vücudumuzun bol miktarda suya ihtiyacı olur.Farklı içecekler ile de sıvı ihtiyacını karşılayabiliriz.Örneğin süt,ayran,sorbe,taze sıkılmış meyve suları,karışık yada sade evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz kompostolar,soda,bitki ve meyve çayları da tercih edebiliriz.
Bugün sizlere misler gibi  tarçın ve karanfil kokusunun şeftali ile müthiş uyumu olan komposto tarifi paylaşmak istiyorum.

Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolüdür.Bol sulu ve tatlıdır.Şeftali farsça kökenli bir sözcük olup orijinali Şaft-alu biçimindedir ve kaba erik demektir.

Malzemeler:

  • 1,5 litre su
  • 4 adet şeftali
  • 4 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 1 dilim limon
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • Şeftalilerin kabuklarını soyun küp şeklinde doğrayın.
  • Tencereye alarak üzerine su ve toz şeker ekleyin.
  • Tane karanfil,kabuk tarçın ve 1 dilim limon ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Soğuk olarak servis edin.


1 yorum :

  1. nefis,buz gibi nasılda içilir..tarçının kokusu buraya kadar geldi..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.