26 Temmuz 2012 Perşembe

Hindistancevizli Şekerpare



Baktım en çok tatlı tarifi ile blogumuzu ziyaret ediyorsunuz, bende dayanamadım sizi bu enfes lezzetlerden mahrum etmeye.Beni tanıyanlar az çok tatlıya olan zaafımı bilirler.Benim için de her gün tatlı tarifi paylaşmak büyük şeref midem içinde de büyük bir şölen olur:)

Ramazan'a yakışır nefis bir tatlı ile bu akşam ki iftar sofranızı tatlandırabilirsiniz.Mutfağa gidip bu lezzetli tatlıyı hazırlamak için hala vaktiniz var:)Benden söylemesi.

Karamelize şuruplu Şekerpare.

Hayırlı Ramazanlar sevgi ve muhabbet eksik olmasın sofranızdan...



Malzemeler:

  • 250 gr eritilmiş tere yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:Fındık,badem vb...



Yapılışı:
  • Tereyağını eritin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri,yumurta,hindistan cevizi,ve irmik ekleyin.
  • Çırpıcı ile karıştırın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve üzerine badem,fındık vb...batırın.
  • 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Rengi iyice kızarmış olsun.
  • Şerbet için tencereye toz şekeri alın.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlayın.
  • 2,5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Su ilave ederken şeker sertleşir, fakat kaynama başlayınca şeker çözülür.
  • Limon dilimi ekleyin.
  • Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  • Fırından çıkan şekerpareleri 1-2 dk havalandırın ve ılık şerbet ile buluşturun.


21 yorum :

  1. çook severim şekerpareyi bayramların vazgeçilmez tatlısıdır bizim evde ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. bunlar çok güzel görünüyor....
    canım çekti....
    canım ellerine sağlık...
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. tatlıya hayır diyemem.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canım
    o tabaklardan en büyük olanı ben alabilirmiyim :)

    YanıtlaSil
  6. offf offf diyorum başka bir şey diyemiyorum,ezan okunana kadar aklımda hep tatlı çeşitleri dolanır durur,
    uzanıp almak mümkün olsaydı keşke,
    :)
    ellerine sağlık.
    hayırlı iftarlar,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım şekerpareye...tabağıyla alıp kaçırıyorum ...ellerine sağlık.nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor.elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. sunum konusunda kendini aşmışsın woooww diyorum:)) o kadar iyi duruyor ki tadın da öyledir kesin:) maşallah

    YanıtlaSil
  10. harika görüntüler..ellerine sağlık canımm..nefisler..sevgiler,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık süper.

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkürederim bahar hanım, sizinde ellerinize sağlık, nefis görünüyor, bende sizede hayırlı ramazanlar ve hayırlı cumalar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. canım nefisgörünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık iftar için aldım o tabaktakileri. süper görünüyorlar

    YanıtlaSil
  15. Kimse itiraz edemez bence de.:)))
    Harika gorunuyor..

    YanıtlaSil
  16. Bahar'cım bayılırım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Bugün bizde de şekerpare vardı:)ama seninkisi daha güzel görünüyor:)Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Hindistan cevizi tadini nasilda hos yapmistir ,kimbilir Baharcim.Eline saglik.

    YanıtlaSil
  19. Karamelize şurup eminim ayrı bir lezzet katmıştır.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  20. çok leziz görünüyor doğrusu.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.