Cacık, yoğurt-su ve salatalık ile yapılan bir Türk mezesidir.Bazı yemeklerin yanında mutlaka servis edilir.Nane,sirke,zeytinyağ,dereotu ve sarımsak ile zenginleştirilebilir.
İçine Semizotu,Havuç,Marul ve Kabak rendelenerek de yapılabilir.Hazırlandıktan sonra buzdolabında bekletilir ve soğuk olarak sunulur.
İyi bir Cacık yapmak için;
Malzemeler:
- 2 minik kabak
- 5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Taze nane
- Soğuk su
- Tuz
Yapılışı:
- Kabakları temiz yıkayın ve rendeleyin.
- Elinizle suyunu sıkın.
- Derin bir kaba yoğurt ekleyin.
- Sarımsakları tuz ile havanda iyice ezin.
- Yoğurt içine sarımsakları ekleyin çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Rendelenmiş kabakları ilave edin.
- Yavaşça soğuk su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
- Ne çok katı ne de çok sulu olmalı.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin sarımsak cacık ile bütünleşsin.
- Zeytinyağ gezdirin.
- Üzerine mevsimine göre taze nane doğrayın.
- Ya da kuru nane ile servis edin.
kabağı çok severim mutlaka deniycem , değişik olmuş ellerine sağlık canım ....
YanıtlaSilramazan soframızdan eksik olmayan bir soğuk içeçek bizim için,insanın hararetini alıyor ve de besleyiçi,kabaklıda hoş olmuş deneyeçeğim eline sağlık canım
YanıtlaSilBaharcım ellerine sağlık,çok iştah açıcı görünüyor..farklı bir lezzet olmuş..dereotuda koysak..nasıl olur..afiyet olsun..akşama deneyeceğim..sevgiler..
YanıtlaSilnefis olur dereotu ile:)teşekkürler
Silo kaselerin ciciliği nedir öyle:)
YanıtlaSilCacık da oldukça göz alıcı..
Hemen bu akşam denicem inşAllah..
Hayırlı iftarlar canım..
kabaklısını hiç denememiştim....
YanıtlaSiliyi bir fikir....
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
bizim evde daha katı yenir yoğurt niyetine :)
YanıtlaSilannem sağolsun ne varsa katar içine
ince kıyım kapya mesela...:)
eline sağlık canım