1 Ağustos 2012 Çarşamba

Etli Güveç



Ramazan'ın 13.günü için iftara lezzetli mi lezzetli bir güveç hazırlayabilirsiniz.Yanına nefis bir pirinç pilavı ile.

Hayırlı Ramazanlar.

Malzemeler: 3 adet güveç için 

  • 300 gr dana yağsız kuşbaşı et
  • 2 adet küçük patates
  • 2 adet küçük kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz,karabiber,pul biber
Sosu için:
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
  • Düdüklü tencereye küçük küçük doğranmış etleri alın kısık ateşte suyunu salmasını sağlayın.
  • Üzerine çok az su ilave ederek pişmeye bırakın.
  • Patatesleri ve kabakları orta irilikte doğrayın ve yağda kızartın.
  • Etler piştikten sonra doğranmış yeşil biberi ekleyin.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ekleyin.
  • Sarımsakları ince kıyın.
  • Zeytin yağını da ilave ederek 4-5 dk soteleyin.
  • Baharatları ve kızarmış malzemeleri ekleyin.
  • Haşlanmış bezelyeyi de ilave ederek harmanlayın.
  • 3 adet güvece paylaştırın.
  • Domatesleri rendeleyin zeytinyağ ve tereyağ ilave ederek pişirin.
  • Güveçlerin üzerine paylaştırın ve ince kıyılmış maydanoz ile servis edin.

9 yorum :

  1. Bahar'cım güveç bizim evde çok sevilir ve sık yapılır.Ellerine sağlık nefis olmuş.Bereketli iftarlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim yemeklerden biridir...
    et düşkünü olarak yemezsem olmaz...,ellerine sağlık canım....
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. cok lezzetli görünüyor,cok severim...
    ellerine saglik bereketli iftarlar

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz çok güzel.Zevkle takipteyim..

    YanıtlaSil
  5. Enfes bir görüntü ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Baharcığım afiyet bal şeker olsun sevgiler hayırlı iftarlar olsun...

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    benim anlamdigim bir konu var. Etleri düdüklü tencereye koyuyoruz. Sonra düdüklünün kapagini kapatiyor muyuz kapatmiyor muyuz? Üzerine su konduktan sonra mi kapagi kapatiliyor. Öyleyse pim ciktiktan sonra kac dakika pisiriyoruz asagi yukari?

    Ayrica güveclerin boyutlarini da ögrenebilirsek iyi olurdu.

    Tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba etleri ikinci bir pişirme işlemine geçirmediğimiz için düdüklü tencerenin kapağını kapatarak pişiriyoruz.15-20 kontrollü bir şekilde pişirin suyunu kontrol ederek.Güveçlerin boyu ise klasik piyasada 6lı satılan güveçler.
      Sevgiler

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.