3 Ağustos 2012 Cuma

Şakşuka - Kızartma


En sevdiğim mezelerden.Dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.Ben karışık hazırladım.Üzerine de sosunu gezdirip servise hazır hale getirdim.

Masa Örtüsü Apolena Home-Bardaklar Gürallar Lav-Servis Keramika Seramik


Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan (orta boy)
  • 2 adet kabak  
  • 2 adet patates 
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tuz,Zeytinyağ

Kızartmak için:
  • Sıvı yağ yada mısır özü yağı
Yapılışı:
  • Patlıcanları alaca soyun tuzlu suda bekletin.
  • Patatesin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
  • Kabağı küp doğrayın hepsini ayrı ayrı kızartın servis tabağına alın.
  • Kuru soğanı rendeleyin ve az zeytin yağında kavurun.
  • Sarımsak rendeleyin.Tuz ekleyin.
  • 3 adet domatesi de rendeleyerek pişirin.
  • Hazır olan sosu sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Maydanoz ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

11 yorum :

  1. bayılırım yazın en güzel yemeği süper

    YanıtlaSil
  2. bayılırım şakşukaya en sevdiğim. helede yazın niye daha güzel geliyor bana anlamıyor. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  3. benimde en sevdiklerimden çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Evde istisnasız herkesin sevdiği,bir sonra ki güne kalmayan nerede ise tek yemek.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. İştah kabartan nefis bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bende çok severim dün ve bugünkü misafirlere yaptım bende çok beğendiler.

    YanıtlaSil
  8. Olmazsa olmatlerimden nerdeyse ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Taze ekmek ve yoğurt da var mı yanında !!! Deli gibi tok olmama rağmen ağzımın suyu aktı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. OFF ÇOK LEZİZ OLMUŞ. OK SEVDİĞİM BİR YEMEK ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.