11 Ağustos 2012 Cumartesi

Börülce Salatası


Her türlü salatasını hazırlar afiyetle tüketiriz.Bol sarımsak ve limonlu tavsiyemdir.Alırken de özellikle en inceleri seçmeye özen gösteririm.

Malzemeler:

  • 500 gr taze börülce
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz

Yapılışı:
  • Börülceleri temizleyin ve 3 e bölün.
  • Yıkadıktan sonra tencereye su ekleyerek haşlayın.
  • Haşlama suyuna tuz ekleyin.
  • Börülceler haşlandıktan sonra süzün derin bir kaba alın.
  • Sarımsakları havanda ezin ve limon suyu zeytinyağ ile sos hazırlayın.
  • Börülcelerin üzerine gezdirin ve karıştırın.

1 yorum :

  1. Sarımsak, adama pabucunu bile yedirir :)))
    Enfes gözüküyor, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.