Taze Börülce'nin Domates ile nefis uyumu.Zeytinyağlı ve ekşili.
Malzemeler:
- 500 gr taze börülce
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Yarım demet maydanoz
- 4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Börülceleri temizleyin 3'e bölün.
- İyice yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan börülceleri süzün ve derin bir kaba alın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağ,limon suyu ve ezilmiş sarımsak ile sos hazırlayın ve börülcelerin üzerine ekleyin.
- Maydanozları ince ince kıyın ve üzerine serpiştirin.
eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok iştah açıcı gözüküyor. Ellerinize sağlık fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilnefisss görünüyor..ellerine sağlık canımm..hayırlı geceler..selamlar..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım çok sağlıklı ve lezzetli olmuş sevgiler...
YanıtlaSilEge ile özdeş bir salata.Aslında pek çoğumuz için yemek.Bir de iç börülce salatası var ki dayanılmaz.Eline sağlık.
YanıtlaSilÇok nefis bir salata olmuş.ellerinize sağlık..börülceyi yemeye doyamıyorum..sırayla her çeşidi deneniyor..sıraya bu tarifde girdi..sevgiler..
YanıtlaSil