Geri sayım başladı.Bayrama az bir zaman kala hazırlıklar da başladı mutlaka.Hep iftar için öneriler sunduk değil mi bugünkü tarif de sahur için nefis bir salata.Lor peyniriniz lezzetli ise doyamazsınız bu tarife.
Bu arada İzmir'de ikamet edenlere küçük bir sır Gürmar süt ürünleri harika.Özellikle Tulum loru, şiddetle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 400 gr lor peyniri (Yağlı tulum loru)
- 3 adet domates
- 3 adet salatalık
- 5 dal taze soğan
- Zeytinyağ
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
çok göz alıcı ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok severim,her zaman yiyebilirim :)
YanıtlaSilEline sağlık.
mmm..
YanıtlaSilennfesss..
ellerine sağlıkk canım..
sevgiler..
Ellerine sağlık baharcım bende cıkça yaparım...
YanıtlaSilBen bunun adını sosyete salatası diye biliyordum:) yaz aylarında kahvaltıda çokça yaparız. Gürmar süt ürünleri yani gürsüt bizim de favorimiz tulum loru ve dilim kaymak tek geçerim. Bayram tatlı seçimin şerbetli olursa soğuk servis yaparken bir parça da kaymak ekle çayla tadı zirve yapıyor tavsiyemdir.
YanıtlaSilHımmm nefis ellerine sağlık canım...
YanıtlaSileline sağlık Baharcım Gürmar bize uzak gitmek istiyorum nasip olmadı..
YanıtlaSilBugün ben en tehlikeli saatlerde iftara bir iki saat kalalarda bloğunda gezdim gezdim gezdikçe aklım gitti başımdan .Her gördüğümü canım istedi.Canım hiç ayırt etmemecisine hepsi çok ayrı çok güzeldiler ellerine sağlık olsun..
YanıtlaSilrenklerın guzellıgıne bakın yesıl kırmızı beyaz
YanıtlaSiltam da bana ve dıyetıme gore ellerıne saglıkkk
Bende çok severim böyle hatta normal salata yapına bile illa peynir yada lor ekler yerim.ellerine sağlk baharcım
YanıtlaSilİşte bu tam benlik olmuş Bahar, ellerine sağlık harika...
YanıtlaSilÇingen pilavi çok güzel görünüyor, zaten içerisinde Gürmar şarküteri ürünleri varsa lezzetine güvenmemek mümkün değil.
YanıtlaSilBaharcım, ben bunu kahvaltıya çok yaparım,eline sağlık.
YanıtlaSilBu çok ilginç bir tarifmiş
YanıtlaSilbizim de çingene pilavımız vardır bulgur pilavına benzer
bunu anneme de göstereceğim ve deneyecğiz.
ellerinize sağlık,bilgilendirme için de çok ama çok teşekkürler.