21 Temmuz 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Bamya



Ramazan'ın 2.gününden merhaba herkese.Nasıl gidiyor?Açlık değilde susuz kalmak zorluyor değil mi?Rabbim bu güzel ayı hakkı ile ifa edebilmeyi nasip etsin inşallah.Evinizden huzur sofranızdan bereket eksik olmasın bu mübarek günlerde.

2.Gün için iftar önerim Zeytinyağlı Bamya.Afiyetle...

Malzemeler:

  • 500 gr küçük Bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet büyük domates
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Bamyaları önce tencereye alın ve üzerine çeşme suyu ekleyin.1 küçük çay bardağı sirke ekleyerek bir taşım kaynatın ve süzün.Bamyanın kendine özgü bir sıvısı bulunmaktadır.Bu sıvıdan kurtulmak için ben bu işlemi uyguluyorum.Varsa sizlerinde paylaşabilirsiniz.



Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye alın ve soğanları kavurun.
  • Sarımsakları ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve minik minik küp şeklinde doğrayın.
  • Tencereye alın ve kapağını kapatarak domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bamya ların baş kısımlarını temizleyin.
  • Başka bir tencereye alın üzerine su ekleyin 1 çay bardağı sirke ekleyin.
  • Bir taşım kaynadık dan sonra süzgeçten geçirin.Suyunu kullanmıyoruz.
  • Pişen domateslerin üzerin salça ve tuz ekleyin.
  • Bamyaları da ekleyerek 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  • Bamya yı ekledikten sonra kaşık kullanmamaya dikkat ediyorum.
  • Tencereyi hafif sallayarak karışmasını sağlıyorum.
  • Orta ateşte pişmeye bırakın.


9 yorum :

  1. Ellerine sağlık. Güzel dileklerin için teşekkürler. Susuzluk deyince yazmadan geçemedim. İftardan sonra bol su içip vücudun açığı kapatılırsa ve özellikle sahurda çay gibi diüretik yerine marul salatalık gibi su tutucu sebzeler tüketilirse bir nebze sorun çözülmüş olu. umarım birilerine yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Ramazanlar:)
    Harika bir görüntü.Ellerine sağlık canım.Afiyet şeker olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. enfeeeees görünüyor....
    ekmeği banasım geldi ama niyetliyim :((
    ellerine sağlık canım.....
    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. mımmmm.nefis..görüntü süper,eminim tadıda öyledir..ellerine sağlık..hayırlı ramazanlar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. en sevdiğimm yemek :) ellerinize sağlık cok güsel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. bamya yemeğine bayılırım
    hatta bugün ki iftar menümüzde var tavuklu şekliyle :)

    hayırlı ramazanlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Tam benim yaptığım ve eşimin sevdiği görüntüde ama sirkeli püf noktasını bilmiyordum Bahsrcım, sağol.. Ellerine sağlık, iyi ramazanlar canım..

    YanıtlaSil
  8. ouf en sevdiklerimden ... sirkeyi söledim anneme yarın denicek bakalım lezzette ne gibi bir fark olucak

    YanıtlaSil
  9. evet kesinlikle susuzluk zorluyor.ben iftarda en az 3 bardak su içiyorum ve şişiyorum doğal olarak.bamyayı eşim çok sefer hatta yarın akşama yapıcam.ama ben dometeslerden sonra bamyayı koyup su ve 1 tatlı kaşığı sirke ve limon karışımı yaparak salyalanmayı önlemeye çalışıyorum.belki birde senin yöntemi denesem ii olur.ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.