Yeni bir haftaya Merhaba.
Elif'ile beraber hazırladığımız tadına doyamadığımız nefis bir Açma tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.Kızım diye demiyorum ama el lezzeti süper bence :)
Mutlu, umut dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
Arasına sürmek için:
- Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
- Tuz ve şekeri ekleyin.
- Yumurtaları da ilave edin.
- Yumuşak kıvamda olan tereyağını da ekleyerek karıştırın.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile beraber mayayı ekleyin.
- Yumuşak pürüzsüz bir hamur hazırlayın.
- Ilık bir ortamda 30 dk mayalanması için dinlendirin.
- Hamuru 10 eşit bezeye ayırın.
- Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı sürün.
- Rulo sarın ve hafif avuç içi ile tezgahın üzerinde genişletin.
- Ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.
- Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Ellerine sağlık Bahar hanım.. Fotolar çok güzel pırıl pırıl.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilKızıda annesine benzemiştir tabiki yaptıkları güzel olacak :)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Açmaya bayılırım ama böyle az yağlı puf puf olan ev yapımı olanlarına.
Mutlu haftalar..
harika görüntü ellerinize sağlık.
YanıtlaSilelifin ellerine sağlık canım.açma nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilAçmaya ayrı bayıldım,sunuma ayrı.Ellerinize sağlık..En sevdiğim lezzet..
YanıtlaSileline saglik arkadasim .
YanıtlaSilözen her bir ayrintida sergilenmis masAllah
muhabbetle
bu masada oturup yemesem bile olur
YanıtlaSilSEninde kizininda elelrine saglik canim :)
YanıtlaSilanalı kızlı ellerinize sağlık :) nefis nefis en kısa sürede denemeli.afiyetle..
YanıtlaSilBahar hanım merhaba ..açmalardan cumartesi misafirlerime yapmıştım.çok beğendiler.. tarifleriniz çok güzel . sevgiyle kalın....
YanıtlaSilcanım evde pakmayanın kurusundan var onla yapabilirmiyim yapabilirsem ne kadar koymalıyım açmaların harika ellerine saglık afiye acar tok
YanıtlaSil