Poğaçalar da peynir yerine kıyma,patates tercihimdir.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Bu seferki poğaçaları da gül böreği şeklinde hazırladım ve servis ederken ortadan keserek sundum.
Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- Un (6 su bardağı kullandım)
İç Malzemesi için:
- 200 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için : 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
- Tuz ve şeker ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte mayayı ekleyin.
- Yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin.
- Kıymayı da ekleyerek kavurun.
- Tuz ve baharatlarını ekleyin ve ılınması için kenara alın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın.
- Merdane ile hafifçe büyütün.
- Kıymalı iç harçtan bir kenarına koyun ve rulo sarıp gül böreği şekli verin.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Ellerine sağlık Baharcım. Çok lezzetli görünüyorlar..:))
YanıtlaSilBen de tam tersi. İlk tercihim her zaman için peynir, patates ıspanak olur. Kıyma hep mecburiyettendir.
YanıtlaSilElinize sağlık.
ellerine sağlık Baharcım.nefis görünüyor.
YanıtlaSilElinize saglik olsun Bahar hanim..
YanıtlaSilCook guzel gozukuyor. Hamuru petek petek gozuluyor.. Yumusacik oldugu resimden belli..
ellerinize sağlık nefis görünüyor banada beklerim sevgilerr
YanıtlaSilYumusacik ve nefis gozukuyor. Elinize saglik :)
YanıtlaSilpuf kabarmışlar eline sağlık canım
YanıtlaSilDün yaptım, çok teşekkürler :)
YanıtlaSilhttp://mutluyuvanindemirbaslari.blogspot.com/2013/11/gidene-methiye-pogaca-orneklemesi.html
cok güzel görünüyor ellerine saglik ben bunu kuru üzümlede yapiyorum tadiii harikaaa oluyor
YanıtlaSilMein Blog/Blogum