21 Kasım 2013 Perşembe

Kıymalı Sarmal Poğaça


Poğaçalar da peynir yerine kıyma,patates tercihimdir.Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.Bu seferki poğaçaları da gül böreği şeklinde hazırladım ve servis ederken ortadan keserek sundum.

Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • Un (6 su bardağı kullandım)

İç Malzemesi için:
  • 200 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber,pul biber

Üzeri için : 1 yumurta sarısı


Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Tuz ve şeker ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte mayayı ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
  • İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin.
  • Kıymayı da ekleyerek kavurun.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin ve ılınması için kenara alın.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın.
  • Merdane ile hafifçe büyütün.
  • Kıymalı iç harçtan bir kenarına koyun ve rulo sarıp gül böreği şekli verin.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. 

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Ellerine sağlık Baharcım. Çok lezzetli görünüyorlar..:))

    YanıtlaSil
  2. Ben de tam tersi. İlk tercihim her zaman için peynir, patates ıspanak olur. Kıyma hep mecburiyettendir.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık Baharcım.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Elinize saglik olsun Bahar hanim..
    Cook guzel gozukuyor. Hamuru petek petek gozuluyor.. Yumusacik oldugu resimden belli..

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık nefis görünüyor banada beklerim sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. Yumusacik ve nefis gozukuyor. Elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  7. puf kabarmışlar eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Dün yaptım, çok teşekkürler :)

    http://mutluyuvanindemirbaslari.blogspot.com/2013/11/gidene-methiye-pogaca-orneklemesi.html

    YanıtlaSil
  9. cok güzel görünüyor ellerine saglik ben bunu kuru üzümlede yapiyorum tadiii harikaaa oluyor

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.