7 Kasım 2013 Perşembe

Midye Poğaça


Günaydın :)
Hamur işi olmadan olmaz değil mi? Hep aynı şekilde yapmaktan sıkıldıysanız farklı bir görüntü için Midye Poğaçayı deneyebilirsiniz.

Tarif için teşekkürler Pelin Chef.


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Arasına sürmek için 60 gr eritilmiş tereyağı

İç Malzemesi:
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için 1 yumurta sarısı


Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın ve karıştırın.
  • Tuz ve şekeri ekleyin.
  • Un ile birlikte mayayı ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Un az gelirse çok az ekleme yapabilirsiniz.
  • Ilık bir ortamda mayalanması için 30 dk bekletin.
  • Hamuru 2 eşit bezeye ayırın.
  • İlk bezeyi tezgahın üzerinde merdane ile açın.
  • Kalınlığı 3-4 mm olsun.
  • Üzerine erimiş tereyağı sürün ve rulo sarın.
  • Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
  • Buzdolabına kaldırın ve 10 dk bekletin.
  • Rulodan bıçak yardımı ile 1 parmak kalınlığında kesin.
  • Kestiğiniz kısım üstte kalacak şekilde merdane ile hafif düzleştirin.
  • Ortasına iç malzemeden ekleyin ve karşılıklı kenarlarını kapatın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kaynak : Pelin Chef

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum :

  1. keşke aşamaları fotoğraflasanız

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım
    az önce başka bir arkadaşta daha gördüm bu güzel poğacayı böreğini tatlısını biliyordum ama pağacayı yeni gördüm
    eline sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım benim de en sevdiğim poğaçalardan biridir bu bende göz böreği olarak var bakarsan sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.