Nefis bir Kırmızı Biber Turşusu.Kahvaltı sofralarınızda da servis edebilirsiniz.Hala zamanınız var bu turşuyu hazırlamak için.
Keyif dolu yeni bir hafta başlıyor.Keyfiniz bol olsun.
Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı biber (kapya)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 10-12 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:
- Biberlerin saplarını ve tohumlarını kesin yıkayın.
- 1 parmak kalınlığında halka şeklinde kesin.
- Büyük bir tencereye sirke,su,sıvı yağ ve tuz ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca bir avuç biberlerden suya atın.
- Bir kaç dakika (2-3 dk) pişirin.
- Süzgeç yardımı ile çıkarın.
- Bir avuç daha atın bütün biberleri bu şekilde pişirin.
- Daha sonra hepsini birlikte tekrar tencereye alın.
- Bir taşım kaynadıktan hemen sonra kavanoza alın.
- Aralarına sarımsak ve maydanoz yaprakları ile doldurun.
- Tencerede kalan suyu da kavanoza ekleyin.
- Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Buzdolabında da 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Kaynak: Limonlu Kek
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
beğendim bu tarifi güsell:)
YanıtlaSileline sağlık baharcığım nefis görünüyor
YanıtlaSilBlog gezilerine çıktım :) ... Ben bu turşuya patlıcanda ilave ediyorum...Sonra kavanozlara doldurup kapakları tutana kadar kaynatıyorum...Kışlık dışarıda saklayabiliyorum...Nefisss lezzet için ellerine emeğine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Bahar'cım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilTariflerin mukemmel hele de sutlacin muhtesemmm. Tariflerini bizle paylasmandan oturu sana sukranlarimi sunuyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silsevgiler
Tariflerin mukemmel tesekkurler
YanıtlaSil