24 Kasım 2013 Pazar

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu


Nefis bir Kırmızı Biber Turşusu.Kahvaltı sofralarınızda da servis edebilirsiniz.Hala zamanınız var bu turşuyu hazırlamak için.

Keyif dolu yeni bir hafta başlıyor.Keyfiniz bol olsun.


Malzemeler:

  • 1 kilo kırmızı biber (kapya)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:
  • Biberlerin saplarını ve tohumlarını kesin yıkayın.
  • 1 parmak kalınlığında halka şeklinde kesin.
  • Büyük bir tencereye sirke,su,sıvı yağ ve tuz ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca bir avuç biberlerden suya atın.
  • Bir kaç dakika (2-3 dk) pişirin.
  • Süzgeç yardımı ile çıkarın.
  • Bir avuç daha atın bütün biberleri bu şekilde pişirin.
  • Daha sonra hepsini birlikte tekrar tencereye alın.
  • Bir taşım kaynadıktan hemen sonra kavanoza alın.
  • Aralarına sarımsak ve maydanoz yaprakları ile doldurun.
  • Tencerede kalan suyu da kavanoza ekleyin. 
  • Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Buzdolabında da 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Kaynak: Limonlu Kek



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

7 yorum :

  1. beğendim bu tarifi güsell:)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık baharcığım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Blog gezilerine çıktım :) ... Ben bu turşuya patlıcanda ilave ediyorum...Sonra kavanozlara doldurup kapakları tutana kadar kaynatıyorum...Kışlık dışarıda saklayabiliyorum...Nefisss lezzet için ellerine emeğine sağlık canım...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlaSil
  4. Bahar'cım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Tariflerin mukemmel hele de sutlacin muhtesemmm. Tariflerini bizle paylasmandan oturu sana sukranlarimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
  6. Tariflerin mukemmel tesekkurler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.