18 Kasım 2013 Pazartesi

Kavun Reçeli


Uzun zamandır denemek istediğim bir Reçel.Hatta Kavun epey zamandır bekliyordu bir türlü fırsat bulamadığımdan.

En sonunda hazırladım.Şunu söylemeliyim kullandığınız Kavun çok iyi aromaya sahip olmalı.Hani küçük sarı Kavunlar var bilirsiniz kesinlikle reçeli o Kavun ile hazırlayın.

Değişik hoş bir tadı var.Deneyin derim.

Keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.


Malzemeler:

  • 850 gr dilimlenmiş Kavun (1,5 kilo Kavun'dan kalan)
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
  • 1,5 kilo olan kavunu temizleyin ve küçük dilimleyin.
  • Üzerin toz şekeri ekleyin ve 1 gece bekletin. 
  • Ertesi gün ocağa alarak 30-35 dk orta ateşte kaynatın. Tereyağını ekleyin.
  • Ocaktan indirmeden önce limon suyunu ilave edin.
  • Katı olmasın kıvamı,reçel hazırlarken her zaman kıvamını yumuşak tutmaya özen gösterin.
  • Çok kaynatmayın.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Ellerine sağlık Baharcım.. Renk, kıvam muhteşem olmuş..:) Denemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. Rengine bayıldım..Hiç kavun reçeli yemedim,çok merak ettim lezzetini..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. reçel hiç sevmem ancak yaparım mutfaktan eve yayılan kokusu şahanedir çünkü.
    sizin reçel postunuza bayıldım,o kadar çekici ki fotoğraflar kokusu evime geldi,elinize sağlık.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kavunla aram pek iyi degil ama fotolarina bayildim Baharcim. Goruntu guzelse illa tatmak istiyor insan :) Uzun zamandir gorusemedik, iyisindir umarim. Selamlar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim.Çok iyim sen nasılsın?Görüşelim bir ara,bebiş de epey büyümüştür.
      Öpüyorum yanaklarından.
      Sevgiler

      Sil
  5. slm bahar hnm elinize sağlık ne kadar güzel bir reçel olmuş rengi ve kıvamıyla harika bahar hnm sizden ricam tarifte kullanacağınız malzemelerinde fotosunu çekip eklermisiniz keşke kavunun fotosunu hem kullanmadan önce hem temizledikten sonra yani kullancağınız miktarı görmüş olurduk ekleseydiniz çok iyi olurdu birde vermiş olduğunuz kavun miktarını başka nasıl miktarını ayarlayabiliriz tşklr sevgiler

    YanıtlaSil
  6. slm bahar hnm elinize sağlık ne kadar güzel bir reçel olmuş rengi ve kıvamıyla harika bahar hnm sizden ricam tarifte kullanacağınız malzemelerinde fotosunu çekip eklermisiniz keşke kavunun fotosunu hem kullanmadan önce hem temizledikten sonra yani kullancağınız miktarı görmüş olurduk ekleseydiniz çok iyi olurdu birde vermiş olduğunuz kavun miktarını başka nasıl miktarını ayarlayabiliriz tşklr sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emine hanım çok teşekkürler.İnanın tarifi hazırlamak fotoğraflamak o kadar çok vaktimi alıyor ki bir de ayrıntılı yazmaya kalksam her gün tarif veremem.Çok zor oluyor.1,5 kilo kavunu temizledim dilimledim ve tekrar tarttım o şekilde ölçü verdim sizlere çok zor değil aslında.Varsa tartınız çok rahat hazırlayabilirsiniz.Çok teşekkürler.
      Sevgiler

      Sil
  7. Canım sen ve yorumların harika bayıldım bu reçele ellerine sağlık…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.