12 Kasım 2013 Salı

Et Sote


Sıcacık bir ekmek ile yenilebilecek en güzel yemeklerden biridir.Bandıra bandıra :)

Tabi et seviyorsanız.Yanına da bol yeşil salata varsa tamamdır.

Afiyetle.


Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 kuru soğan
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağı
  • Sıcak su

Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Düdüklü tencereye alın.
  • Üzerine zeytinyağı ekleyin ve kavurun.
  • Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ve salçayı ilave edin.
  • Suyunu salana kadar ara ara karıştırarak ön pişirme yapın.
  • Baharatlarını ve tereyağını ekleyin.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Pişmeye bırakın.
  • Su miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum :

  1. ben eti fazla sevmesem de bazı et yemeklerini çok severim bu da pilavla harika olur ayran ve salata da isterim ellerine sağlık Cafe portakal...

    YanıtlaSil
  2. Et sote , mantar sote bayılırım ikisi beraber daha da güzel
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Ben et soteyi pişirmesini de, yemesini de çok severim ama et bir türlü istediğim gibi yumuşak olmuyor. Sorum şu, düdüklü tencerede ne kadar pişiriyorsunuz acaba? Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.