21 Kasım 2013 Perşembe

Salepli Kurabiye


Karşı koyamadığım tek şey Kurabiye yapmak ve yemek :) Bir de sizlerden kurabiyeler için gelen güzel yorumlar var ya işte o zaman daha da çok yapasım geliyor.

Mesela geçenler de bir takipçim benim blogum sayesinde Kurabiye yapmayı sevdiğini yazmış.Ne kadar mutlu oldum ve dedim ki kendime 'devam et 'bana da bahane lazım zaten.

Akşam çayı için ne yapsam diye düşünürken Sevgili Tijen'in Damla Sakızlı Kurabiyelerini gördüm.Evde Damla Sakızı olmadığından Salepli Tarçınlı yapmaya karar verdim.Sonuç harikaydı.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 100 gr yumuşak margarin veya tereyağı 
  • 2 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 türk kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 türk kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı toz salep
  • Un (2,5 su bardağı kullandım)

Üzeri için : Toz Tarçın

Yapılışı:
  • Un ve nişasta hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve yoğurun.
  • Yavaş yavaş un ve nişasta ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Avucunuzun içerinde hafif bastırarak düzleştirin.((Çok değil)
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Kesinlikle fazla pişirmeyin.
  • Fırından çıktıktan sonra tarçın serpiştirin ve servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

16 yorum :

  1. bende kurabiyelerinizin sıkı takipçisiyim acaba salep derken şu bimde satılan salepler var pakette ondan olrmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hazır olan paketlerden kullanabilirsin
      sevgiler

      Sil
  2. Salebe bayılırım canım, ne güzel bir fikir kurabiye de kullanmak, heyecanlandım şimdi :)) haftasonu misafirlerim var denemek istiyorum, kaç adet çıkıyor Baharcım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum mutlaka dene,boyutlarına göre değişir bu boylarda 20-25 arası çıkıyor
      sevgiler

      Sil
    2. Baharcım kurabiye gerçekten muhteşem, teşekkürler tarif için. Tam 25 adet çıkardım ben ve üzerinden 4 gün geçti hala ilk günki gibi lezzeti.
      Görüşmek üzere canım, sevgiler, iyi haftalar..

      Sil
  3. kesinlikle deneyeceğim , ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  4. yine değişik bir kurabiye denemek için bahaneye gerek yok hemen yapmalı eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ayşen yörükoğlu26 Kasım 2013 23:10

    sizi uzun süredir takip ediyorum. tarifleriniz mükemmel ve uygulanabilir türden.reçeteler tam anlamıyla tutuyor. bu kurabiyeyi de yayınladığınız günden bu yana 3. kez yaptım tek kelimeyle harika. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. harikasın canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. denedim gerçekten mükemmel bir kurabiye tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniyorum:)

      Sil
    2. Deniyorum:)

      Sil
    3. Daha fazla sayida yapmak istiyorum nasil yapabilirim

      Sil
  8. Gerçekten güzel bir kurabiye ellerinize sağlık.. Ama ne tadında ne de kokusunda salep çok fazla hissedilmiyor.. Yani benim bekledigim kadar kokulu olmadı ama yine de hakkını yememek lazım.. Normal bir kurabiye olarak bakarsak nefissss. Teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  9. Elimizde saf salep varsa ne kadar kullanmamız lazım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.