Kış mevsiminde bizim evde Ispanak'tan sonra en sevilen sebzedir Karnıbahar.Hem de kızartması.Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 1 küçük Karnıbahar
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı dolu un
- Tuz
Kızartmak için:
- Karnıbaharları çiçek çiçek ayırın.
- Tencereye doldurun ve üzerini geçecek kadar sıcak su su ekleyin.
- Tuz serpin ve haşlanmaya bırakın.
- Haşlanan karnıbaharları süzün.Çok fazla haşlamayın.
- Derin bir kasede yumurtaları un ile birlikte çırpın.
- Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyin.
- Karnıbaharları yumurtaya bulayın ve yağın içerine atın.
- İyice kızarana kadar pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Bizim de en sevdiğimiz yemeklerden biridir bu canım eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilYarın pazardan karnıbahar almalı.
YanıtlaSilEline sağlık ben bayılırım