7 Kasım 2013 Perşembe

Karnıbahar Kızartması


Kış mevsiminde bizim evde Ispanak'tan sonra en sevilen sebzedir Karnıbahar.Hem de kızartması.Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.

Afiyetle.



Malzemeler:
  • 1 küçük Karnıbahar
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • Tuz

Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Yapılışı:
  • Karnıbaharları çiçek çiçek ayırın.
  • Tencereye doldurun ve üzerini geçecek kadar sıcak su su ekleyin.
  • Tuz serpin ve haşlanmaya bırakın.
  • Haşlanan karnıbaharları süzün.Çok fazla haşlamayın.
  • Derin bir kasede yumurtaları un ile birlikte çırpın.
  • Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyin.
  • Karnıbaharları yumurtaya bulayın ve yağın içerine atın.
  • İyice kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum :

  1. Bizim de en sevdiğimiz yemeklerden biridir bu canım eline sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yarın pazardan karnıbahar almalı.
    Eline sağlık ben bayılırım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.