11 Kasım 2013 Pazartesi

Kayısı Hoşafı


Komposto mevsimi biter ve hoşaf zamanı başlar bizim evde :)

Afiyet şifa olsun.Tüm beklentilerinizin gerçekleşeceği bir hafta olması dileğiyle.


Malzemeler:
  • 1 çorba kasesi kuru kayısı (Aşma denir bizde)
  • 1-1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1,5- 2 litre su

Yapılışı:
  • Kuru aşmaları güzelce yıkayın ve tencereye alın.
  • Üzerin su ve toz şeker ekleyin.
  • Ocağın üzerine alın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5-10 dk daha kısık ateşte kaynamasını sağlayın.
  • İsteğe bağlı blenderdan da geçirebilirsiniz.
  • Soğuk olarak servis edin.



Gürallar ArtCraf ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.