2 Ağustos 2013 Cuma

Beşamel Soslu Kabak Musakka - Tavuklu Çıtır Salata


Gold Master 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' 3.Hafta İftar Sofrası. Gold Master.


Beşamel Soslu Kabak Musakka - Lezzetini çok beğeneceğiniz bir yemek.Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler:

  • 3 büyük yeşil kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma - 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber

Beşamel Sos:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Üzeri için:
  • 100 gr rendelenmiş kaşa peyniri

Yapılışı:
  • Kabakları temiz yıkayın.
  • Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin.
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve tuz ile karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • 200 derece fırında kızartın.
  • Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı tencereye alın ve soğanları soteleyin.
  • Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin.
  • Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin.
  • Beşamel sos için tencereye tere yağını alın eritin.
  • Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin kenara alın.
  • Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin.
  • Kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirin.

Hafif,lezzetli mi lezzetli bir salata.Tavuklu Çıtır Salata.

Mutfakta geçirdiğim uzun saatler sonucun da ortaya çıkardığım doğaçlama bir tarif.Denenmeli diyorum.


Malzemeler:
  • 200 gr tavuk fileto
  • 4-5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mayonez
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tere yağ
  • Tuz,karabiber,toz acı kırmızı biber,nane

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini haşlayın.
  • Küçük parçalara elinizle ayırın.
  • Derin bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyin.
  • Sarımsakları rendeleyin tuz ilave ederek karıştırın.
  • Haşlanmış buğday ve tavuk etlerini ekleyin.
  • Tel şehriyeyi tere yağ ile birlikte kavurun.
  • Tuz ve baharatları ekleyin soğuması için kenara alın.
  • Salatayı servis tabağına alın.
  • Üzerine kızarmış tel şehriyeleri ekleyin ve servis edin.
  • Kuru nane çok yakışıyor bolca kullanabilirsiniz.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.



Gürallar Art Craft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

14 yorum :

  1. canım merhaba...ellerine sağlık...sofrada cok şık..http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel bir sofra.Elinize saglık.
    Firdevs

    YanıtlaSil
  3. Harika bir masa sponsorlarının gönlüne sağlık...
    Seninde zevkine ve emeğine sağlık...
    Tarifinde ayrı bir güzel becerikli arkadaşım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Sizi yeni takip etmeye başladım, emeğinize, zevkinize ve yüreğinize sağlık diyorum. Yalnız küçük bir serzenişte bulunmak istedim. Tariflerinizden çıktı alamıyorum. Otorup el ile yazmam gerekiyor, bu da çalışan hanımlar için zaman açısından zor. Keşke tariflerin içinde print etmek kibi bir kutucuk olabilseydi...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. sevgili adsız
    çıktı almak istiyorsan çok kolayı var;

    tarifi kopyala
    word sayfasına yapıştır
    sonra çıktı al

    bu kadar

    YanıtlaSil
  6. Bahar senin yaptığın herşey ayrı bir güzel oluyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. baharcım ışıl ışıl bir sofra ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. of ki ne of
    pembeye mi yansam sofranın mükemmelliğine mi
    sofradaki lezzetlere mi
    hepsi nefis olmuş
    ellerin dert görmesin emi

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    bu şık sofrada yemek yemek çok zevkli olmuştur. Ellerine sağlık. Hem sofran hem sunumların çok güzel.
    İyi bayramlar dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Karakedi MİNAV : Çok saçma bir tarif. Daha oturaklı, her zevke hitap edecek bir tarif olmalıydı.Bilindiği gibi herkes kabak sevmeyebilir. Bu arada zeytinyağı "zeytin yağı" diye yazılmaz.Öncelikle imla kurallarını öğreniniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Size saçma gelebilir,ön yargılı olmamak gerek.Kişiye özel tarifler paylaşmıyoruz.Herkes her yemeği sevmeyebilir.Her damak tadına uygun tarifler paylaşıyoruz.Bu arada imla kuralları hakkında verdiğiniz bilgi için de teşekkürler.Emin olun uyacağım.
      Sevgiler

      Sil
    2. Ay birde "tere yağı" yazmış.

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.