Gold Master 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' 3.Hafta İftar Sofrası. Gold Master.
Beşamel Soslu Kabak Musakka - Lezzetini çok beğeneceğiniz bir yemek.Mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 3 büyük yeşil kabak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 200 gr kıyma - 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz,karabiber,pul biber
Beşamel Sos:
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- 1 yemek kaşığı silme un
- 1 su bardağı süt
- Tuz,karabiber
Üzeri için:
Yapılışı:
- Kabakları temiz yıkayın.
- Ortadan ikiye kesin ve dilimleyin.
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve tuz ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- 200 derece fırında kızartın.
- Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı tencereye alın ve soğanları soteleyin.
- Üzerine kıymayı ve baharatları da ekleyerek pişirin.
- Kabakların üzerine kıymalı harcı ekleyin.
- Beşamel sos için tencereye tere yağını alın eritin.
- Un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Süt ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
- Tuz ve karabiber ekleyin kenara alın.
- Kıymalı karışımın üzerine beşamel sosu ekleyin.
- Kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve 180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirin.
Hafif,lezzetli mi lezzetli bir salata.Tavuklu Çıtır Salata.
Mutfakta geçirdiğim uzun saatler sonucun da ortaya çıkardığım doğaçlama bir tarif.Denenmeli diyorum.
Malzemeler:
- 200 gr tavuk fileto
- 4-5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme mayonez
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için:
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tatlı kaşığı tere yağ
- Tuz,karabiber,toz acı kırmızı biber,nane
Yapılışı:
- Tavuk etlerini haşlayın.
- Küçük parçalara elinizle ayırın.
- Derin bir kaba yoğurt ve mayonezi ekleyin.
- Sarımsakları rendeleyin tuz ilave ederek karıştırın.
- Haşlanmış buğday ve tavuk etlerini ekleyin.
- Tel şehriyeyi tere yağ ile birlikte kavurun.
- Tuz ve baharatları ekleyin soğuması için kenara alın.
- Salatayı servis tabağına alın.
- Üzerine kızarmış tel şehriyeleri ekleyin ve servis edin.
- Kuru nane çok yakışıyor bolca kullanabilirsiniz.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar Art Craft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
canım merhaba...ellerine sağlık...sofrada cok şık..http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
YanıtlaSilNe guzel bir sofra.Elinize saglık.
YanıtlaSilFirdevs
Harika bir masa sponsorlarının gönlüne sağlık...
YanıtlaSilSeninde zevkine ve emeğine sağlık...
Tarifinde ayrı bir güzel becerikli arkadaşım...
Sevgilerimle...
Merhabalar,
YanıtlaSilSizi yeni takip etmeye başladım, emeğinize, zevkinize ve yüreğinize sağlık diyorum. Yalnız küçük bir serzenişte bulunmak istedim. Tariflerinizden çıktı alamıyorum. Otorup el ile yazmam gerekiyor, bu da çalışan hanımlar için zaman açısından zor. Keşke tariflerin içinde print etmek kibi bir kutucuk olabilseydi...
Sevgiler.
sevgili adsız
YanıtlaSilçıktı almak istiyorsan çok kolayı var;
tarifi kopyala
word sayfasına yapıştır
sonra çıktı al
bu kadar
Bahar senin yaptığın herşey ayrı bir güzel oluyor ellerine sağlık
YanıtlaSilbaharcım ışıl ışıl bir sofra ellerine sağlık..
YanıtlaSilof ki ne of
YanıtlaSilpembeye mi yansam sofranın mükemmelliğine mi
sofradaki lezzetlere mi
hepsi nefis olmuş
ellerin dert görmesin emi
Canım,
YanıtlaSilbu şık sofrada yemek yemek çok zevkli olmuştur. Ellerine sağlık. Hem sofran hem sunumların çok güzel.
İyi bayramlar dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Karakedi MİNAV : Çok saçma bir tarif. Daha oturaklı, her zevke hitap edecek bir tarif olmalıydı.Bilindiği gibi herkes kabak sevmeyebilir. Bu arada zeytinyağı "zeytin yağı" diye yazılmaz.Öncelikle imla kurallarını öğreniniz.
YanıtlaSilMerhaba
SilSize saçma gelebilir,ön yargılı olmamak gerek.Kişiye özel tarifler paylaşmıyoruz.Herkes her yemeği sevmeyebilir.Her damak tadına uygun tarifler paylaşıyoruz.Bu arada imla kuralları hakkında verdiğiniz bilgi için de teşekkürler.Emin olun uyacağım.
Sevgiler
Ay birde "tere yağı" yazmış.
SilGorgeous!
YanıtlaSil