Nasıl bir sıcak var bu gece.
Tam Ağustos ayı bitmek üzere havalar da serinler diye beklerken daha da ısınıyor sanki.Bir kaç saattir bunalmış durumdayım.Bilgisayarı elime alıp alıp bırakıyorum.En sonunda çözümü balkonda buldum.Biraz serinlemiş durumdayım.
Mevsim meyveleri geçmeden kış için reçeller,kompostolar yapmalı.Öyle çok olmasa da çeşit çeşit reçelleri seviyorum kahvaltı masasında.
Sırada Kavun Reçeli ve Mürdüm Eriği Reçeli var.Deneyince mutlaka paylaşacağım sizlerle.Takipte kalın.
Keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 1,5 kilo küçük Şeftali
- 6 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Şeftalileri yıkayın.
- Kuruduktan sonra kabuklarını soyun ve tencereye küçük küçük dilimleyin.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve 1 gece bekletin.
- Akşamdan yapın sabah kaynamaya bırakın.
- Tencereyi ocağa alın ve ara ara karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
- Bu arada oluşan köpükleri hiç almadım.
- Köpük olduğu anda ocağın altını kıstım ve karıştırarak köpüğü engelledim.
- Ocaktan indirmeden 5 dk önce limon suyunu ekleyerek ocağın altını kapattım.
- Sıcak sıcak kavanoza koyabilirsiniz.
- Ben ılındıktan sonra kavanoza koydum ve buzdolabına aldım.
- Yaklaşık olarak 45 dk kaynattım.
- Kış olmadan sanırım biter :)
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Sicak aylar bizde ekim sonu anca biter. Ama bizde bu gece cook guzel hava vardi cok sukur..
YanıtlaSilArtik serinlik gelsin insallah..
Elinize saglik olsun..
Kavanozlar cook tatli icindeki daha da tatlidir..
Sevgiler olsun.. Agiz tadiyla tuketilsin bu lezzet..
En sevdiğim reçel,mis kokulu nefis bir reçel oluyor..ellerine sağlık Baharcım.Sağlıkla yiyin..
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor bahar hanım 1 haftadır sitenize çok zor bağlanılıyor acaba naden isminizi yazdığımda bir dakika kadar beklemek gerekiyor aynı durum site içinde gezinirkende geçerli kolayca baplanılmıyor beklemek gerekiyor acaba naden
YanıtlaSilbahar hanım soruma cevap vermediniz hala sitenize çok zor bağlanılıyor
SilFotoğraf yoğunluğundan diye düşünüyorum bilemedim.
SilEllerinize sağlık,bende sert şeftali bulursam yapmayı düşünüyorum.
YanıtlaSil