15 Ağustos 2013 Perşembe

Acılı Tavuk Kanatları


Herkese kocaman bir Merhaba:)

Nasıl geçti Bayram tatiliniz?Biz bol bol gezdik,dinlendik ve evimize döndük.

Hem sizleri hemde blogu pek bir özledim :)

Bundan sonra sık sık yazma zamanı.Yeni tarifler için takipte kalın.

Nefis Acılı Tavuk Kanatları,mutlaka denemelisiniz.Acı oranı tamamen size bağlı.

Afiyetle.

Facebook sayfamızı takip etmek için buraya.

Twitter sayfamızı takip etmek için buraya bakabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yarım kilo tavuk kanat
  • 1 su bardağı şişe soda
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber,pul biber,toz acı kırmızı biber,kimyon,kekik,köri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım türk kahve fincanından biraz fazla zeytinyağ

Yapılışı:
  • Kuru soğanı ve sarımsağı rondodan geçirin.
  • Soda,zeytinyağ,salça ve baharatlar ile birlikte sos hazırlayın.
  • Tavuk kanatlarını yıkayın süzdürün.
  • Kanatları sosun içerisine alın ve yarım saat buzdolabında bekleyin.
  • Seramik kaplamalı bir fırın kabına tavuk kanatlarını alın ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum :

  1. Ellerinize sağlık harika görünüyorlar..
    Ben ayranı koyduğunuz bardaklarıda çok sevdim. Sakıncası yoksa nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkürler.
      Ayran bardakları Gürallar ArtCraft
      http://shop.artcraft.com.tr/products/135-AYRAN_BARDAGI.html

      Sil
  2. Gecmis bayraminiz mubarek olsun..
    Cook sukru bizim gurbet bayrami guzeldi..
    Sizin bayram da guzel gecmistir insallah..
    Elinize saglik olsun. Her zamanki gibi lezzet yine ben buradayim diyor..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Baharcım,bayılırım kanata..Bu tarifi mutlaka yapmam lazım..afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.