Her evin en sevilenleri arasındadır Patates.Bizim evde de durum aynı.Nasıl pişerse pişsin sık sık tercih edilir.Börek ve poğaça da da favorimdir.
Hazır yufka ile hazırlanmış olsa bile Patatesli bir böreğe hiç birimiz hayır diyemeyiz sanırım.
Mutlu keyif dolu bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 2 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
- 1 su bardağı süt
İç Malzemesi:
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 kuru soğan
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın.
- Zeytinyağ ekleyin ve kavurun.
- Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin.
- Tuz ve baharat ilave edin soğuması için bir kenara alın.
- Tereyağını tavada eritin.
- Üzerine süt ekleyin.
- Yufkaları tezgahın üzerine açın.
- Ortadan ikiye kesin.
- Toplamda 6 yarım yufka olacak.
- Her bir yarım yufkaya yağlı karışımdan sürün ve patatesli iç koyarak rulo sarın.
- Yağlanmış tepsiye kendi etrafında döndürerek yerleştirin.
- Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayın.
- Sostan bir miktar ayırın ve içine 1 yumurta sarısı ekleyerek çırpın.
- Böreğin her yerine gelecek şekilde sürün ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Nefis görünüyorlar, sanki elde açılmış gibi. Ben de patatesli böreğe bayılırım. Yağ ve sütle ıslatarak denememiştim, ilk fırsatta denenecek :)
YanıtlaSilBaharım çok iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok guzel gorunuyor hayır dıyemem :)ellerıne sağlık
YanıtlaSil