Az kaldı galiba:) En azından sütlü tatlılar ile biraz olsun serinleyebiliriz. Yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden biri Şeftali bana göre.
Muhallebi ile birleşince de ortaya nefis bir yaz tatlısı çıkıyor.Denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı silme mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
- 1 tatlı kaşığı tere yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 büyük Şeftali
- Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
- Tencereye süt,şeker,un ve nişastayı alın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
- Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve tere yağ ekleyin.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Şeftalilerin kabuklarını soyun.
- Küp küp doğrayın.
- Kupların zeminine küp doğranmış şeftalileri paylaştırın.
- Üzerine muhallebiyi ekleyin.
- Ceviz,fıstık ve meyveler ile süsleyerek soğuk olarak servis edin.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor,eminim lezzeti de süperdir.Meyveli-sütlü tatlıları hep sevmişimdir zaten :)
YanıtlaSilbaharcım ellerine sağlık tam benlik bir tatlı..
YanıtlaSilİftar sorası buz gibi ne de güzel gider ama. Ellerine sağlık Baharım
YanıtlaSilharika olmuş eline sağlık
YanıtlaSilyaz mevsiminde bu kadar taze meyve sebze varken benim de herşeye katasım geliyor
YanıtlaSilşeftalili tarifler blokları kaplamaya başladı sanki :)
eline sağlık baharım
yine harika olmuş
nefis bir görüntü nefis bir sunum elinize sağlık bahar hanımcım...
YanıtlaSilYine harika bir sunum ve fotoğraf :)
YanıtlaSilEmeklerine sağlık Baharcım..
Muhabbetle..
Çok güzel görünüyor,meyve ile pek aram olmasa da şeftaliyi arada yerim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok lezzetli olmuş.şeftali sütlü lezzetlere çok yakışıyor ben pastasını da çok severim.
YanıtlaSilbu arada sıcak noktasında hemfikiriz bahar olsun kış olsun mis gibi:-)
ellerine sağlık.afiyet olsun.