Bayrama sayılı günler kala hareketlilik başlamıştır.Ev temizliği,bayram alışverişi ve en güzeli de çeşit çeşit lezzetli mi lezzetli tatlılar için kollar sıvanmalı.
Herkese kolaylıklar diliyorum.Hayırlı Ramazanlar.
Malzemeler:
- 250 gr Kuru Kayısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Süslemek için ceviz,fındık,toz antep fıstığı
Yapılışı:
- Kuru kayısıları temiz yıkayın.
- Tencereye alın.
- Üzerine toz şeker ve su ekleyerek 15-20 dk bekletin.
- Daha sonra kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağına alın.
- Kaymak yada dondurma eşliğinde üzerine ceviz,antep fıstığı serpiştirerek servis edin.
- Kuru kayısıların tat ve yumuşaklığına göre su ve şeker miktarı değişebilir.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Evde kuru kayısı var ama renkleri turuncu değil, baya koyu. Onlarla da olur mu acaba? Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilGün kurusu kayısı sanırım olur tabi neden olmasın.
SilSevgiler
eline sağlık annem sever kayısıyı köyde vakit olursa onun için deneyeceğim..
YanıtlaSilBaharcım ellerine sağlık,çok keyifli bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilamanın ağzım sulandı ya:)harikadır eminim:)
YanıtlaSilYaz için yapılabilecek en hafif tatlılar, meyveli ve sütlü tatlılar değil mi. Ellerine emeklerine sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSilhımm hem kolay hem sağlıklı
YanıtlaSileline sağlık canım
afiyet bal olsun
Baharım oldukça lezzetli ve pratik bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbaharım ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım merhaba...yazın en güzel recelı sevgıler....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
YanıtlaSilEllerinize sağlık Bahar Hanım. Ben de çok severim bu tatlıyı...:))
YanıtlaSilSevgilerimle,