29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kayısı Tatlısı



Bayrama sayılı günler kala hareketlilik başlamıştır.Ev temizliği,bayram alışverişi ve en güzeli de çeşit çeşit lezzetli mi lezzetli tatlılar için kollar sıvanmalı.

Herkese kolaylıklar diliyorum.Hayırlı Ramazanlar.


Malzemeler:
  • 250 gr Kuru Kayısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Süslemek için ceviz,fındık,toz antep fıstığı

Yapılışı:
  • Kuru kayısıları temiz yıkayın.
  • Tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ve su ekleyerek 15-20 dk bekletin.
  • Daha sonra kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
  • Servis tabağına alın. 
  • Kaymak yada dondurma eşliğinde üzerine ceviz,antep fıstığı serpiştirerek servis edin.
  • Kuru kayısıların tat ve yumuşaklığına göre su ve şeker miktarı değişebilir.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum :

  1. Evde kuru kayısı var ama renkleri turuncu değil, baya koyu. Onlarla da olur mu acaba? Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gün kurusu kayısı sanırım olur tabi neden olmasın.
      Sevgiler

      Sil
  2. eline sağlık annem sever kayısıyı köyde vakit olursa onun için deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Baharcım ellerine sağlık,çok keyifli bir tatlı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. amanın ağzım sulandı ya:)harikadır eminim:)

    YanıtlaSil
  5. Yaz için yapılabilecek en hafif tatlılar, meyveli ve sütlü tatlılar değil mi. Ellerine emeklerine sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. hımm hem kolay hem sağlıklı
    eline sağlık canım
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  7. Baharım oldukça lezzetli ve pratik bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. canım merhaba...yazın en güzel recelı sevgıler....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık Bahar Hanım. Ben de çok severim bu tatlıyı...:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.