Bir çok kişi gibi biz de maaile hamur işlerine biraz düşkünüz:)
Haftada bir iki mutlaka yapılmalı.
Genellikle süt ile hazırladığım hamuru bir kaç seferdir yoğurt ekleyerek hazırlıyorum.Süt ve yoğurt eklenerek hazırlanan hamur işleri daha yumuşak ve daha da lezzetli oluyormuş.Bir kaç deneme sonucu bu fikre sahip oldum.
Size de tavsiyem bu şekilde mutlaka deneyin.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- Un (yaklaşık 5-6 su bardağı ekledim)
- 1 paket instant maya
İç malzemesini dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Üzeri için : 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Derin bir kaba sıvı malzemeleri alın ve elinizle karıştırın.
- Şeker ve tuz ekleyin.
- Maya ve un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Yarım saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Daha sonra hamurdan bezeler koparın ve iç ekleyerek şekil verin.
- Seramitok fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
ellerine sağlık canım harika görünüyor
YanıtlaSilpuf puf yumuşacık olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor. Poğaçayı görünce hiç dayanamam, hemen aldım bir tanecik :)))))
YanıtlaSilSevgiler canım...
ramazan için ideal eline sağlık canım
YanıtlaSilEline saglik canim pogacasiz olmaz.
YanıtlaSilEllerinize saglik, görünüm muhtesem..
YanıtlaSilselam
dua..
Mayalilari bende genelde sut ile yapiyorum bahar... ayrica emeklerine saglik... cook opuyorum...
YanıtlaSilSevgilerimlee...
puf puf görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık baharcım,yumoş bir poğaça olmuş belli afiyetle..
YanıtlaSilBahar hanımcığım çok güzel görünüyor bu poğaçalar ellerinize sağlık. keramika linkini açamıyorum cezvelerim var ama henüz kullanmadım tabaklarını çok merka ettim şimdi Ankara da nerede satılıyoer bilginiz varsa yazar mısınız.
YanıtlaSil