26 Temmuz 2013 Cuma

Beğendili Tavuk - Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı



Gold Master 'Ramazan Mutfakları'na Sihirli Eller Dokunuyor' 2 Hafta İftar Sofrası.

Beğendili Tavuk ve Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı.

Hayırlı Ramazanlar.



Közlenmiş patlıcanın beşamel sos ile nefis uyumu.Üzerine de jülyen kızarmış tavuk etleri.Mutlaka denemeniz gereken bir tarif.


Malzemeler:

  • 450 gr kemiksiz tavuk eti( fileto et)
  • 1 su bardağı maden sodası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel Sos için:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Közlemek için:
  • 1 adet büyük topan patlıcan

Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini jülyen doğrayın.
  • Derin bir kaba baharatları,sıvı yağı,maden suyu,rendelenmiş sarımsakları ve salçayı alın.
  • Karıştırın.
  • Tavuk etlerini ekleyin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Topan patlıcanı közleyin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  • Beşamel sos için tereyağını tencereye alın ve eritin.
  • Üzerine un ekleyin.
  • Hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • 1 su bardağı sütü ekleyin ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak kıvama getirin.
  • Pişen sosun içerisine tuz,karabiber ve közlenmiş patlıcanları ekleyin.
  • Dinlenen tavuk etlerini yarım türk kahve fincanı sıvı yağ eklenen tavaya alın.
  • Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar tavuk etlerini pişirin.
  • Servis tabağına patlıcan ile hazırlanan karışımı alın ve üzerine kızarmış tavuk etlerini yerleştirin.
  • Tavada tere yağ ve pul biber eriterek üzerine gezdirin.



Hem şerbetli hemde sütlü tatlılardan vazgeçemiyorsanız ikisini aynı anda servis edebilirsiniz.Hafif ve lezzetli bir tarif.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı.


Malzemeler:
  • Yarım paket kemalpaşa tatlısı (üzerindeki tarife göre hazırlayın.)

Muhallebisi için:
  • 6 su bardağı süt
  • 3 türk kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • Kemalpaşa tatlısı için şeker ve suyu tencereye alın.
  • Kaynamaya başlayınca kemalpaşa tatlılarını içine ekleyin.
  • Şerbeti çekip yumuşayınca tatlıları servis tabağına alın.
  • Dilerseniz muhallebiyi üzerine gezdirerek de servis edebilirsiniz.
  • Tencereye süt,un ve şekeri ekleyin.
  • Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve tere yağ ekleyin mikser ile 5 dk çırpın.
  • Kuplara eşit olarak paylaştırın.
  • Üzerlerine şerbetlenmiş kemalpaşa tatlılarından 1-2 tane ekleyin.
  • Toz antep fıstığı yada ceviz serpiştirerek servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

15 yorum :

  1. Renler, zerafet ve sadelikle harika bir sofra Baharcigim... yemekler de ayri bir leziz. Cok begendim, cok güzel... sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bahar'cım harika bir sofra ve iki nefis lezzet ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. cok zarif bir sofra msAllah arkadasim
    tarifler cok özenli sifa olsun yiyenlere
    emek verenlere cemailini nasip ede yaradan
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım sofrana bayıldım pembiş pembiş çok şeker, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Bahar Hanım,
    Bayıldım sofranın şıklığına ve renklerin uyumuna. Tarifleriniz de çok lezzetli ellerinize emeklerinize sağlık.
    Sevgilerimi bıraktımmmmm....

    YanıtlaSil
  6. bu tavuk tarifini mutlaka deneyeceğim
    harika görünüyorr

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım,bayıldımmm :))

    YanıtlaSil
  8. Baharcım muhteşem bir masa olmuş,böyle bir masada yemek yemek bir zevk..ellerine sağlık,tavuk ve muhallebide nefis..

    YanıtlaSil
  9. Tarifler harika ama sofran çok sık ve asil olmuş...
    Renkler zaten tam benlik ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bayıldımmmm ve bu akşam bu tatlıdan mutlaka yapıcam ,süper bişey yaaa ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Hazir køz patlicanla yapsak olur mu bu børegi yoksa kendimiz mi køzlememiz lazim?

    YanıtlaSil
  12. Baharcım iki tarifede bittim ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. masanıza bayıldım ozellıkle de tatlınıza muthıs fıkır en kısa zamanda deneyecegım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.