15 Temmuz 2013 Pazartesi

Barbunya Yemeği


Bu yıl da Mübarek Ramazan ayına kavuştuk.Şükürler olsun.

7 günü geride bıraktık.

Heyecanlı iftar sofraları hazırlanmaya, aile ve akrabalar davet edilmeye başlandı. Rabbim kabul etsin inşallah.

Evinizden huzur sofranızdan bereket eksik olmasın.

Hayırlı Ramazanlar.


Malzemeler:

  • 500 gr Taze Barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy patates
  • Sıcak su
  • Tuz,pul biber
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:
  • Barbunyaları kabuklarından ayıklayın.
  • Yıkayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları da ince ince doğrayın ve tencereye alın.
  • Zeytin yağ ekleyin ve soteleyin.
  • Domatesi rendeleyin salça ile birlikte soğanların üzerine alın ve 1-2 dk pişmeye bırakın.
  • Üzerine ayıklanmış barbunyaları ekleyin ve bir kaç dakika daha karıştırın.
  • Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patatesleri ilave edin.
  • Tuz ve baharat ekleyin.
  • Çok az sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Yazın en güzel sebzelerinden barbunya..Her yemeğin yanına yakışır,bizim evdede çok sevilir..ellerinize sağlık..Çok güzel görünüyor..Bizim tarifimiz daha farklı,sizinkinide deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. Barbunyayı çok severim keşke biraz kokusundan da koysaydınız buraya:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bende önceki gün pişirdim
    birşeyi eksik oldu ama anlamadım :)
    belki biraz suyu fazla oldu..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim ama üzerinin maydanozu, limonu mutlaka olmalı. Ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  5. Barbunya en güzel zeytinyağlılardandır...
    Nefis olmuş canım...
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım ....harıka gorunuyor

    YanıtlaSil
  7. Ben de de bugün etlisi vardı.Her hali çok lezzetli.Ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Barbuya ya bayılırım ve her türlü yemeğini severek yerim.Ellerinize sağlık...nefisss görünüyor...bloğunuzu beğendim ve bloğumda takipçi oldum...blogda yeniyim....bende beklerimmmm

    YanıtlaSil
  9. Baharcığım zeytinyağlı taze barbunya benimde davet sofralarımın vazgeçilmezidir bu akşamki iftar davetim içinde dün akşamdan pişirdim bile, eline sağlık seninde.her mevsim alıp derin dondurucuya kışın kullanmak üzere kaldırırım. güzel bir hafta sonu diliyorum.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.