1 Temmuz 2013 Pazartesi

Antep Fıstıklı Kurabiye



Bir-iki gündür çok güzel bir hava var İzmir'de.

Bunalmıyoruz. Hem gündüz hem de gece keyfimiz yerinde çok şükür.Tabi sıcak hava tekrar geri gelene kadar.

Hava böyle olunca hemen bahçeye atıyoruz kendimiz Çay Keyfi yapıyoruz çoluk çocuk:)

Bu nefis kurabiyeler bugünkü Çay keyfimizden.Epey bir beğeni alınca sizinle paylaşmak şart oldu tabi.

Mutlaka denemenizi öneriyorum.


Malzemeler:
  • 125 gr yumuşak margarin veya tere yağ
  • 50 gr antep fıstık ezme ( Bim'de bulabilirsiniz) 
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 -3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • Un

Üzeri için:
  • 80 gr bitter çikolata 
  • Toz antep fıstığı

Yapılışı:
  • Derin bir kaba fıstık ezmesini ve tere yağı ekleyin özleşene kadar elinizle yoğurun.
  • Sıvı yağ, toz antep fıstığını ekleyin yoğurmaya devam edin.
  • Un hariç bütün malzemeleri ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayın.
  • Fındık büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Seramitok fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında hafif olarak pişirin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Kurabiyeleri çok az bandırın ve daha sonra antep fıstığına batırarak servis edin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum :

  1. hemen denenmek üzere not alındı süper görünüyorlar

    YanıtlaSil
  2. Bahar'cım bol kalorili ve nefis sabah sabah canım çekti:)))ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor kurabiyeler
    Denemek üzere hemen not alıyorum tarifi
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. süper olmuşlar bayıldım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Baharcım nefissssss olmuş kurabiyelerin...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.