6 Temmuz 2013 Cumartesi

Karnıyarık



Ramazan'a sayılı günler kala artık yemek tariflerine geçme zamanı.:)

Sıcak havalarda çok ağır yemekler tercih edilmese de bazı yemeklerin yeri ayrıdır.Karnıyarık mesela.

Mutfaklarımızın belki de en güzel lezzetlerinden biri.Hem de en sevilen lezzetlerinden.Herkesin de mutlaka bir yapış tarzı vardır.Kendimce nasıl yaptığımı paylaşıyorum sizlerle.Afiyetle.

Keyifli pazarlar diliyorum.


Malzemeler:

  • 5 adet küçük patlıcan
  • 200-250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz,karabiber,pul biber,kimyon (isteğe bağlı baharatlar)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet domates rendesi 
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su yada et suyu

Kızartmak için : Sıvı yağ


Yapılışı:
  • Patlıcanları alaca soyun.
  • Tuzlu suda 15 dk bekletin ve süzün.
  • Tencereye yağı koyun.
  • Patlıcanları çok derin olmayacak şekilde 3 yerinden bıçak ile kesikler atın.
  • Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
  • Başka bir tavaya sıvı yağ ekleyin kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ekleyin.
  • Biberi ince ince doğrayın ekleyin.
  • Kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı ilave edin ve iyice pişmesini sağlayın.
  • Baharatlar ve salçayı ekleyin.Karıştırın.
  • Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
  • Kızarmış patlıcanları fırın kabına dizin.
  • Ortaları hafifçe genişletin ve kıymalı sosu paylaştırın.
  • Domatesleri rendeleyin 5 dk kadar pişirin ve sıcak suyu ekleyin.
  • Domates sos da kullanabilirsiniz.
  • 5 dk daha pişmeye bırakın.
  • Karnıyarık tepsisine sosu da ilave ederek 200 derece fırında pişirin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum :

  1. yazın yapılacak yemek işte bu eline sağlık yanına pilav çok güzel gider birde çaçık

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Ramazanlar Baharcım, ellerine sağlık, sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım

    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Ramazanlar...
    Söylediğiniz gibi ramazanda ağızlara ve iftar sofralarına yakışır bir tat.Ellerine sağlık çok güzel.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.