15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kısa bir mola-Yolculuk Erzurum



Tatil deyince bir çoğunuzun aklına deniz,kum ve güneş geliyor değil mi?İzmir'de yaşayınca şahsen benim aklıma pek gelmiyor.Daha doğrusu sıcak ile aramız pek olmadığı için her zaman serin,bol oksijen olan ortamlarda bulunmaktan keyif alıyorum.

Erzurum benim için çok özel ve anlamlı.Babamın doğal olarak da benim memleketim.Ben İzmir doğumluyum.Annem,babam hatta eşim Erzurum'lu dolayısı ile ben de Erzurum'luyum.

Bundan 8 yıl önce en son gidişimiz.Neler değişti belki de.Ama değişmeyen Kadayıf Dolması ve Cağ Kebabı onu kesin biliyorum.

Elif ilk kez gerçek bir köy göreceği için çok heyecanlı.Neler keşfedecek çok merak ediyorum.Hayalinde çok güzel bir köy var.Doğanın ortasında şehir yaşantısından ve telaşından uzakta sessiz sakin bir köyde 10 gün.Bunun yanı sıra mis gibi köy kahvaltısı,sıcacık tandır ekmeği,güveçte pişen lezzetli köy yemekleri,akşamları yanan köy sobası.

Bir kaç gündür bitmeyen valiz hazırlığımız bolca kışlık ilavesi ile dolmuş durumda.Aklıma eseni koyup çıkarmaktan yorulmuş hali ile.

Hali ile yol uzun,ana-kız yemek yemekten oldukça keyif alırız böyle durumlarda.Koca bir erzak çantası yaptık:)Hatta yola çıkmadan ara ara tırtıkladık bile.

Bol bol gezip fotoğraf çekmek istiyorum.

Umarım çok keyifli vakitler geçirir Elif'in hayalindeki köy fotoğraflarından daha da güzel fotoğraf ve anılar ile döneriz evimize.

Buralar size emanet.Arada ses veririm inşallah.

Şimdiden sevdikleriniz ile geçirebileceğiniz sıcacık bir bayram diliyorum.

Allah'a Emanet Olun...

18 yorum :

  1. sizin için çok güzel geçeceğine eminim canım hayırlı yolculuklar diliyorum, bayramını da kutluyorum şimdiden, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım güle güle gidin gelin. Erzurumun cağ kebabını benim içinde yiyin bayılırım. bizler başka başka şehirlerde doğup büyüsekte baba ocağının yeri başkadır. şimdiden hayırlı bayramlar dilşiyorum güzel tariflerinden beni özellikle mahrum etme olur mu?.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Baharcigim...iyi tatiller, iyi yolculuklar dilerim.

    zehra

    YanıtlaSil
  4. İyi yolculuklar, iyi tatiller, iyi bayramlar
    ^-^

    YanıtlaSil
  5. bende sizden bir tık öteliyim(kars):)
    oradan geçerken değşimi görüp hep iç geçiyorum çok gelişti erzurum çok.
    tatiliniz çok güzel geçer umarım.
    sevgilier

    YanıtlaSil
  6. Bahar'cım oğlum şuan senin memleketinde asker keşke çalışmasamda bende kuzumun yanına gidebilseydim:)))Neyse sağlık olsun bitiricek Rabbimiz izniyle 11 ay sonra:)))Sana hayırlı tatiller,hayırlı bayramlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. GÜLE GÜLE SAĞLICAKLA GİDİN GELİN CANIM ; RESİMLERİ MERAKLA BEKLİYORUZ :) İYİ BAYRAMLAR ..

    YanıtlaSil
  8. iyi tatiller iyi bayramlar Baharrr bol bol foto çekkk mis gibidir oralar tadını çıkarın :)

    YanıtlaSil
  9. şimdiden iyi bayramlar, keyifli yolculuklar, eğlenceli bir tatil dilerim.... sevgiler... bize de serinlik getirin gelirken...

    YanıtlaSil
  10. ben bes yıl once gıtmıstım memleketıme:) babam Erzurumlu benım:) ıyı yolculuklar dılerım fotograflarınızı merakla beklıyorum sevgıler:)

    YanıtlaSil
  11. serindir şimdi oralar. umarım umduğun gibi olur gezmelerin. o zaman sana şimdiden hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  12. Benim yerime memleketimi bolca gez emi arkadaşım...En son 15 yıl önce gitmiştim bende çok merak ediyorum oraları, ne kadar değişti kimbilir...

    YanıtlaSil
  13. İyi tatiller.Güle güle gidin,güle güle gelin.Erzurum'da benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var.Erzurum'a selamlar.

    YanıtlaSil
  14. Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. bayramlar en güzel aileyle geçer. en iyisini yapmışsınız... güzel resimlerinizi ve tariflerinizi bekliyoruz. iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
  16. Dadaş aileden geliyorsun desene Baharcım. Ne güzel.. Geziniz içine sinsin, Allah tekrarını nasip etsin..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.