23 Ekim 2015 Cuma

Közlenmiş Patlıcanlı Kıyır Poğaça



Yarın hafta sonu ise kahvaltıya miss gibi bir poğaça yakışır o zaman.Reçetesi benden.Umarım dener ve beğenirsiniz.

Keyifle kalın.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 6 yemek kaşığı ılık su
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,ezine peyniri yada yağlı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un Kalecik 

Üzeri için :1 yumurta sarısı


İç Malzemesi İçin:
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • Tuz,karabiber


Yapılışı:
  • Un hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • İç malzemesi için közlenmiş patlıcana tuz ve karabiber ekleyin karıştırın.
  • Hamurdan küçük bezeler koparın ortasını elinizle açın.
  • Patlıcanlı iç malzemeden koyarak kapatın.
  • Ben burada kurabiye kalıbı kullandım görüntüsü daha şık olsun diye.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.


2 yorum :

  1. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.