Denenmesi gereken nefis bir kurabiye tarifi daha sizlere :)
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kalecin Un (yeteri kadar)
Dışını bulamak için 2 yumurta akı ve 2 su bardağı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık
İçine koymak için Fiskobirlik Kakaolu Fındık Ezmesi
Yapılışı:
- Yumurta,tereyağı,sıvı yağ,şeker ve yoğurt derin bir kaba alın ve karıştırın.
- Vanilya,kabartma tozu ve limon suyunu ilave edin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 15 dk dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayıp ortasını açın.
- Çay kaşığı yardımı ile içerisine krem çikolata koyup kapatın.
- Fiskobirlik kakaolu fındık ezmesi kullandım.
- Yumurta akına sonrasında fındık parçalarına bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.
Çok güzel görünüyor . Ellerinizle sağlık.nevin
YanıtlaSilMerhaba Bahar Hanım;
YanıtlaSilBu kurabiyeleri daha büyük yapmak mümkün mü sizce?
Selamlar.
Yasemin Aydınlı