Sütlaç sever miydiniz? Şöyle bol tarçınlı. Biz çok severiz.Peki muhallebide neden olmasın ki tarçın :) Tamamen doğaçlama hazırladığım bir reçete.Biz pek sevdik.Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı Kalecik Un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket Kent Boringer Şekerli Vanilin
- 1 poşet Kent Boringer Krem Şanti + 1 su bardağına yakın soğuk süt
- 3 tatlı kaşığı Portakal Kabuğu Tozu
- 1 çay kaşığı silme toz tarçın
Yapılışı:
- 3 su bardağı süt,şeker,un ve yumurta sarısını tencereye alın.
- Çırpıcı yardımı iyice çırpın ve ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Tarçın ve portakal kabuğu tozunu ilave edin.
- Portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.
- Miktar yarım portakalın kabuğu yeterli.Rendenin ince tarafından.
- Ocaktan indirdikten sonra bir süre ılınmasını bekleyin.
- 1 poşet krem şantiyi ve vanilyayı ekleyin.
- 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
- Burada muhallebinin yumuşaklığını kendinize göre ayarlayın.
- Kuplara paylaştırın ve soğuduktan sonra damla çikolata ekleyerek soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKüçük beye de sağlık hayırlı güzel ömür diliyorum.
Sevgiler