15 Ekim 2015 Perşembe

Portakallı Tarçınlı Muhallebi



Sütlaç sever miydiniz? Şöyle bol tarçınlı. Biz çok severiz.Peki muhallebide neden olmasın ki tarçın :) Tamamen doğaçlama hazırladığım bir reçete.Biz pek sevdik.Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı Kalecik Un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket Kent Boringer Şekerli Vanilin
  • 1 poşet Kent Boringer Krem Şanti + 1 su bardağına yakın soğuk süt
  • 3 tatlı kaşığı Portakal Kabuğu Tozu
  • 1 çay kaşığı silme toz tarçın

Yapılışı:
  • 3 su bardağı süt,şeker,un ve yumurta sarısını tencereye alın.
  • Çırpıcı yardımı iyice çırpın ve ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Tarçın ve portakal kabuğu tozunu ilave edin.
  • Portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.
  • Miktar yarım portakalın kabuğu yeterli.Rendenin ince tarafından.
  • Ocaktan indirdikten sonra bir süre ılınmasını bekleyin.
  • 1 poşet krem şantiyi ve vanilyayı ekleyin.
  • 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
  • Burada muhallebinin yumuşaklığını kendinize göre ayarlayın.
  • Kuplara paylaştırın ve soğuduktan sonra damla çikolata ekleyerek soğuk olarak servis edin.

1 yorum :

  1. Afiyet olsun,ellerinize sağlık.
    Küçük beye de sağlık hayırlı güzel ömür diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.