Hani çocuklar başka bir yerde pek bir iştahlı olurlar ya :) hah işte tam da öyle oldu bizde.Sanki evde hiç kek ve kurabiye pişmiyor gibi.Üstelik misafirlikte ikram edilen keki de annesi yapmış ise vay ki halimize:)
Kibarlıktan sadece 2 dilimcik yedi üstelik.Annesi de kıyamadığı için ertesi gün hemen koca bir kek kalıbında tekrar yaptı o kekten.Hayatında yediği en güzel kekmiş:)
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı demli çay
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı Kalecik Un
- 3 tatlı kaşığı Portakal Kabuğu Tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 50 gr kakao
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
- Sıvı yağ ve çay ilave edin.
- Kakao ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi ilave ederek tekrar çırpın.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Tüm karışım hazır olduğunda sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
- 150 derece önceden ısınmış fırında ilk 20 dk fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
- Kürdan ile kontrol ederek keki pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Ben de çocukken çok çekinirdim ikram edileni yemeye :) Ama kekin nefis olduğu görüntüsünden belli elinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilMerhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Güzel bir tarif paylaşım için teşekkürler:)
YanıtlaSilSevgiler,
Merhaba Bahar Hanım, kek harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Portakal kabuğu tozunu ilk defa duydum. Nereden temin edebilirim?
YanıtlaSilNurten
Harika olmuş gerçekten ellerine sağlık...
YanıtlaSilBen denedim. Sadece içine buzdolabımda muskat rendesi ve portakal kabuğu olmadığı için koymadım. Tadını çok sevdiğim için mahlep koydum:) Mükemmel bir kek oldu, yumuşaklığına, dokusuna herkes bayıldı. Bazıları un helvası gibi dedi, bazıları ıslak kek gibi dedi :D Herkes yorum yaptı, baya bi konuşuldu. Yediğim en iyi kek! Teşekkürler. Diğer tariflerinizi de deneyeceğim.
YanıtlaSil