31 Ekim 2015 Cumartesi

Kıymalı Pide (Ev Pidesi)



İzmir de küçük pide salonları vardır.İç harcını hazırlarsın taş fırında incecik nefis tereyağlı pideler yaparlar.Hatta bazı günler o kadar sıra olur ki epey beklersin.

Günümüzde bu tarz küçük işletmeler artık yok denecek kadar az.İşte bizde 1,5 yıldır İstanbul da olduğumuzdan artık gönlümüzce bu lezzeti yiyemiyoruz.Burada yapılan pideler pideden ziyade etli ekmek gibi.Ama İzmir'e gider gitmez dönene kadar sık sık yaptırırız.

Madem bu kadar özlediysek evde o lezzeti yakalayamasak da yine de harika pidelerimiz oldu.Mutlaka deneyin sizlerde.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Yeteri kadar un (Kalecik Un)

İç Malzemesi:
  • 300 gr kıyma
  • 3 büyük kuru soğan
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 türk kahve fincanı domates sos (yazdan hazırladığımız soslardan)
  • Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:
  • Hamur için derin bir kaba ılık suyu ve yaş mayayı ekleyin.
  • Şekeri de ilave ederek elinizle mayayı eritin.
  • Sıvı yağ ekleyin.
  • Un ile birlikte tuz ilave ederek yumuşak az ele yapışan bir hamur hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını sağlayın.
  • Hamuru 15 bezeye bölün.
  • İç harcı için soğanları iri rendeleyin.
  • Kıyma ve diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
  • Her bezeyi merdane yardımı ile un serpilmiş tezgahın üzerinde uzunlamasına açın.
  • Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
  • Kıymalı iç malzemeden ekleyin ve her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Kenarlarını kıvırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 5 dk önce üzerlerine tereyağı sürün.
  • Sıcak sıcak servis edin.

1 yorum :

  1. Merhabalar, gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.