Sonbahar bana hep tarçın kokusu hissettiriyor nedense.Ya da elmalı bir şeyler.Kim bilir belki de yumuşacık meyveli kekler.
Aklınızdan geçenleri hazırlayıp sevdikleriniz ile paylaşmayı unutmayın olur mu?
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 6 kare milföy hamuru
- 3 büyük elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 türk kahve fincanı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- Tavaya alın.
- Üzerine toz şeker,tarçın ekleyin ve pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra fındık ilave edin.
- Soğuması için bir kenara alın.
- 1 kare milföy hamurunu tezgahın üzerine alın sağ ve sol taraftan verev olacak şekilde bıçak ile kesikler atın.
- Orta kısmına elmalı iç harç ekleyin.
- Bir sağdan içe kıvırın bir soldan içe kıvırın.
- Diğer milföy hamurlarını da bu şekilde tamamlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 170 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpiştirin.
- Sıcak sıcak isterseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.