Yumuşacık nefis bir pastane poğaçası bu.Deneyin mutlaka olur mu?
Sevgiyle kalın.
- 300 gr margarin
- 300 gr sıvı yağ
- 300 gr yoğurt
- 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
- 50 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Yeteri kadar un Kalecik
İç Malzemesi İçin:
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ile beraber kabartma tozunu da ekleyin.
- Yumuşak bir hamur hazırlayın.
- İç malzemesi için peyniri çatal yardımı ile ezin.
- Maydanozları ince ince kıyın karıştırın.
- Hamurdan orta irilikte bezeler koparın ve yuvarlayın.
- Ortasını açın ve peynirli harç koyun.
- Tekrar yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizikler atın.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ellerine sağlık görüntü aynı pastane poğaçası eminim tadı da aynıdır mutlaka deneyicem sevgiler
YanıtlaSilHayırlı sabahlar, gerçek pastahane poğaçanız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok çok beğendim. Süper olmuş, sağolun Fatma
YanıtlaSil