Sütlü tatlıları seviyorsanız oldukça lezzetli bu tarifi deneyin derim.Süt helvası.Fazlasıyla güzel.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilya Kent Boringer
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Kıyılmış Fındık Fiskobirlik
Yapılışı:
- Sütü hafif ısıtın.
- Tereyağını derin bir tencereye alın ve eritin.
- Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Unun rengi pembeye yakın olmalı.
- Sütü kavrulan unun üzerine yavaş yavaş ekleyin.
- Çırpma teli ile sürekli karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra şeker ve vanilyayı ekleyin.
- Küçük boy borcama yada ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştırın.
- Üzerine tereyağı sürün ve toz şeker serpiştirin.
- 200 derece fırının üst rafında üzerinin kızarmasını sağlayın.
- Soğuduktan sonra bol kıyılmış fındık ile servis edin.
Eline sağlık canım. . Miss gibi olmuş maşallah. . Çok lezzetli oluyor gerçekten. . 💕 💕 💕
YanıtlaSilEllerine sağlık harika olmuş tatlın bu Bursanın meşhur tatlısıdır ben de büyük borcamda yapmıştım harika olmuştu sevgiler
YanıtlaSilgörüntüsü cok güzel gerçekten. Diyet sürecim bittiği zaman mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize saglık, Müthiş görünüyor gerçekten...
YanıtlaSil