17 Kasım 2015 Salı

Trileçe



2013 yılında yıldızı parlamış ve 2014 yılında bir çok meşhur pastanenin de menüsüne girmiş Balkan tatlısı Trileçe. Manda,keçi ve inek sütü kullanılarak hazırlanan son derece hafif ve dengeli bir tatlıdır.

Biz çok sevdik.Sizde deneyip beğenirsiniz umarım.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı un Kalecik
  • 2 paket vanilya Kent Boringer

Süt Şerbeti İçin:
  • 750 ml süt (keçi,manda,inek sütü)
  • 1 paket krema 200 ml
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Karamel Sos:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema 200 ml

Yapılışı:
  • Karamel sos için tencereye toz şekeri alın.
  • Orta ateşte erimesini sağlayın.
  • Karamelize olan şekere tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • Yavaş yavaş kremayı ilave ederek hızlı hareketler ile karıştırmaya devam edin.
  • Sonra kenara alın ve soğumaya bırakın.
  • Süt şerbeti için 750 ml süt,1 kaşık şeker ve 200 ml kremayı karışırın ve oda ısısında bekletin.
  • Kek için yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  • Sarılarını toz şeker ekleyerek mikser ile iyice çırpın.
  • Beyazlarını da bir tutam tuz ekleyerek ayrı bir tarafta köpük olana kadar çırpın.
  • İki karışımı birleştirin.
  • Yavaş hareketler ile tahta kaşık kullanarak karıştırın.
  • Dikdörtgen büyük boy borcamı ister yağlayın isterseniz de yağlı kağıt sererek karışımı ekleyin.
  • Seramik tabanlı tepsi de pişirdiğim için yağ ve yağlı kağıt kullanmadım.
  • 170 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınması için bekleyin.
  • Keki tepsiden çıkarın süt şerbetinin yarısını tepsiye dökün ve keki yerleştirin.
  • Kalan şerbeti de üzerine dökün.
  • Servis etmeden önce karamel sosunu ekleyerek dilim dilim servis edin.
  • Ben hazır karamel sos kullandım.Kent Boringer Topping Sos

3 yorum :

  1. Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Bahar bizimde devamlı yaptığımız hatta kızımın satış listesinde çok tutulan bir tatlı oldu. Benim çocukluğumda boşnak olan anneannemlerin memlekette kendi besledikleri keçi ve koyunlarından alıp yaptığı bu tatlıyı biz bir dönem yapmayı unutmuştuk taki bu kadar şöhreti artıncaya kadar hatırlamadık bile... Bunda annemim yıllarca çok hasta olmasının da büyük payı var diyorum.Hatta anneannemler bu tatlıya ve böreklerin iç harcına ayırdıkları taze kaymaktan kullanırlardı. sizin tarifinizde muhteşem görünüyor ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Yemek Kulübüm'ü kurduk, siz olmadan olmaz :)

    Bahar hanım merhaba,

    Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman serfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

    Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

    Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

    Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

    Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

    Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

    Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

    Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

    Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.