17 Kasım 2015 Salı

Trileçe



2013 yılında yıldızı parlamış ve 2014 yılında bir çok meşhur pastanenin de menüsüne girmiş Balkan tatlısı Trileçe. Manda,keçi ve inek sütü kullanılarak hazırlanan son derece hafif ve dengeli bir tatlıdır.

Biz çok sevdik.Sizde deneyip beğenirsiniz umarım.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı un Kalecik
  • 2 paket vanilya Kent Boringer

Süt Şerbeti İçin:
  • 750 ml süt (keçi,manda,inek sütü)
  • 1 paket krema 200 ml
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Karamel Sos:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema 200 ml

Yapılışı:
  • Karamel sos için tencereye toz şekeri alın.
  • Orta ateşte erimesini sağlayın.
  • Karamelize olan şekere tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • Yavaş yavaş kremayı ilave ederek hızlı hareketler ile karıştırmaya devam edin.
  • Sonra kenara alın ve soğumaya bırakın.
  • Süt şerbeti için 750 ml süt,1 kaşık şeker ve 200 ml kremayı karışırın ve oda ısısında bekletin.
  • Kek için yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  • Sarılarını toz şeker ekleyerek mikser ile iyice çırpın.
  • Beyazlarını da bir tutam tuz ekleyerek ayrı bir tarafta köpük olana kadar çırpın.
  • İki karışımı birleştirin.
  • Yavaş hareketler ile tahta kaşık kullanarak karıştırın.
  • Dikdörtgen büyük boy borcamı ister yağlayın isterseniz de yağlı kağıt sererek karışımı ekleyin.
  • Seramik tabanlı tepsi de pişirdiğim için yağ ve yağlı kağıt kullanmadım.
  • 170 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınması için bekleyin.
  • Keki tepsiden çıkarın süt şerbetinin yarısını tepsiye dökün ve keki yerleştirin.
  • Kalan şerbeti de üzerine dökün.
  • Servis etmeden önce karamel sosunu ekleyerek dilim dilim servis edin.
  • Ben hazır karamel sos kullandım.Kent Boringer Topping Sos

2 yorum :

  1. Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Bahar bizimde devamlı yaptığımız hatta kızımın satış listesinde çok tutulan bir tatlı oldu. Benim çocukluğumda boşnak olan anneannemlerin memlekette kendi besledikleri keçi ve koyunlarından alıp yaptığı bu tatlıyı biz bir dönem yapmayı unutmuştuk taki bu kadar şöhreti artıncaya kadar hatırlamadık bile... Bunda annemim yıllarca çok hasta olmasının da büyük payı var diyorum.Hatta anneannemler bu tatlıya ve böreklerin iç harcına ayırdıkları taze kaymaktan kullanırlardı. sizin tarifinizde muhteşem görünüyor ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.