Görüntüsü kadar lezzetini de sevdiğim özel tatlardan bana göre.Vişneli Cheesecake.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 1 paket burçak bisküvi
- 50 gr tereyağı
- 1 paket labne
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema(200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un Kalecik Un
- 1 paket şekerli vanilin (Kent Boringer)
- 1 limon kabuğu rendesi
Vişne Sosu İçin:
- 1 su bardağı dolusu Vişne
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 silme yemek kaşığı mısır nişastası (Kent Boringer)
Yapılışı:
- Burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
- 50 gr margarini eritin ve bisküvilerin üzerine ekleyin,karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
- Bastırarak kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayın.
- Kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alın,şeker ile karıştırın.
- Kremayı ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek tekrar karıştırın.
- Un,vanilya ve limon kabuğunu da ekleyin.
- Buzdolabından kalıbı alın ve karışımı üzerine dökün.
- Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar karışımı kaşıkla düzeltin.
- 160 derece fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırını söndürdükten sonra fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.
- Üzeri hafif pembeleşince fırını kapatın ki içerisinde ki ısı ile pişmeye devam ediyor.
- Sosu için vişneleri tencereye alın.Suyu ve şekeri ilave edin.
- Nişastayı da ekleyerek çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
- Çok az sıcak su bulundurun,kıvam vermek için kullanabilirsiniz.
- Pişen sosu soğuması için bir kenara alın.
- Cheesecake 1 gece mutlaka buzdolabında dinlenecek.
- Ertesi gün sosunu ilave ettikten sonra servis edin.
Merhabalar, gerçekten çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık Baharcım, sunum şahane :) afiyetler ve sevgiler dilerim canim...
YanıtlaSilKac cm lik kalip kullandınız acaba
YanıtlaSil