Un kurabiyesi kıvamında harika bir şey bu.Saray Helvası.Üzerine bolca fındık ve çikolatalı sos.
Şiddetle tavsiye ediyorum.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un Kalecik
- 1 su bardağı pudra şekeri Kent Boringer
- 100 gr margarin yada tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Tavaya unu ekleyin orta ateşte hiç bir şey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yağ eklemeden kavuruyoruz.
- Tereyağını başka bir tarafta eritin üzerine sıvı yağı ilave edin.
- Un kavrulduktan sonra ocaktan alın.
- Üzerine pudra şekerini ekleyin ve karışımı birbirine yedirin.
- Yağını da ilave ederek tahta kaşık yardımı ile çok iyi şekilde tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
- Küçük bir tepsiye yağlı kağıt üzerine karışımı alın.
- Bastırarak sıkıca yerleştirin.
- Bıçak yardımı ile dilimleyin.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra çikolata sosu ve parça fındık ile servis edin.
Ne zamandır bu tarifi arıyordum şok sevindim arkadaşım tarif için teşekkürler, yalnız sormak istediğim birşey var acaba elde yuvarlanıp top şekli veriliyor mu?
YanıtlaSilHayır canım elde yuvarlanmıyor tepsiye basmak gerekiyor :)
SilNefis olmuş görüntü süper ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.
SilElinize sağlık...
YanıtlaSilKavrulmuş un kurabiyesi adıyla bir paylaşımım vardı, buna çok benziyor.
Helvanın şerbetsiz hali, kuru helva yani, bunu denemişliğim var, harika bir tat, inanılmaz oluyor:)) Keşke tadı gibi biraz da masum olsa kalorisi:)))
Ben de beklerim sayfama..
fulyapimlezzetler.blogspot.com