8 Eylül 2013 Pazar

Şeftali Soslu Muhallebi


Keyif dolu bir pazar diliyorum.
Yeni haftaya en güzel şekilde başlamak dileğiyle.Mutlu kalın.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şanti

Sos için:
  • 2 orta boy şeftali
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı silme mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Muhallebi için tencereye süt,şeker ve unu ekleyin.
  • Çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın ve ocağa alın.
  • Sürekli karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin.
  • İçerisine tereyağ,vanilya ve toz şantiyi ekleyin mikser ile 5 dk çırpın.
  • Sos için şeftalileri başka bir tencereye doğrayın.
  • 2 su bardağı su ekleyin yumuşayana kadar pişirin.
  • Blender dan geçirin.
  • İçine nişasta ve şeker ekleyin ocağa alın.
  • Kıvama gelene kadar pişirin.
  • Kuplara muhallebiyi paylaştırın.
  • Üzerine şeftali sosunu paylaştırın ve soğuk olarak servis edin.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum :

  1. Renkler nasıl güzeller öyle,harika gözüküyor canım,ellerine sağlık..
    İyi pazarlar:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.